Tai pirmasis INVL fondas, suteikęs galimybę mažmeniniam investuotojui investuoti į diversifikuotą skirtingų alternatyvių turto klasių portfelį – žemę ir mišką, infrastruktūrą, nekilnojamąjį turtą, atsinaujinančią energetiką bei privatų kapitalą. Siekiant sumažinti vienos turto klasės investicijų riziką, atrinktos alternatyvios investicijos bus išskaidomos skirtingose turto klasėse.

Į „INVL alternatyvių investicijų fondą“ buvo galima investuoti nuo 5 tūkst. eurų. Bendra fondo veiklos trukmė – 10 metų (su galimybe pratęsti dar 2 metams). Fondas sieks investuoti į tokį kolektyvinio investavimo subjektų portfelį, kurio siekiama vidutinė metinė grąža yra 8 proc.

Kaip rašoma pranešime, fondo platinimo laikotarpis kėlė iššūkių – po mėnesio nuo platinimo pradžios prasidėjo karas Ukrainoje, kuris įnešė nerimo tiek gyventojams, tiek pakurstė įtampas ir rinkose. Neapibrėžtumo sąlygomis žmonės ilgiau vertino savo galimybes.

„Jaučiame didėjančią visuomenės brandą finansinio raštingumo tema bei ilgalaikio investavimo produktų poreikį: dauguma investavusių klientų supranta infliacijos poveikį ir siekia savo santaupas įdarbinti, tuo pačiu ieško įdomesnių alternatyvų, siekdami išskaidyti riziką. Mūsų klientų apklausos rodo, kad kapitalo rinkos vis dar yra sunkiai suvokiamos, o investicijos į fizinį turtą atrodo daug patikimesnės“, – sakė dr. Dalia Kolmatsui, INVL mažmeninių paslaugų vadovė.

„Pirmosios fondo investicijas į alternatyvų turtą jau atliktos: sudarytos sutartys dėl investavimo į „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ investicinius vienetus. Šis subfondas investuoja į tvariai plėtojamą mišką bei žemės ūkio paskirties žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europoje. Taip pat pasirašyta sutartis dėl investicijų į „Blackpeak Capital“ valdomą privataus kapitalo fondą, orientuotą į augimo bendroves Pietryčių Europoje. Netrukus bus parinktos investicijos į pasaulio nekilnojamojo turto bei energetikos fondus“, – sako INVL Investicijų valdymo padalinio vadovas Vaidotas Rūkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją