Po tokios informacijos didžiausi Europos indeksai, Euro Stoxx 50 vertė sumažėjo 0,96 proc., o Stoxx Europe 600 koregavosi 0,83 proc. JAV akcijų rinkose taip pat jautėsi pesimistinės investuotojų nuotaikos. Nors privataus sektoriaus darbo aktyvumas rugsėjo mėn. kilo 5,4 proc. (nuo 202 tūkst. Iki 213 tūkst.), tačiau investuotojus neramino, kad šalies gamybos užsakymų apimtys susitraukė 0,7 proc., nuo 57,9 iki 57,5, tuo tarpu apžvalgininkai prognozavo, kad šis rodiklis pasieks 57,9 lygį. Tokios naujienos tiesiogiai atsispindėjo šalies indeksuose, S&P 500 koreguojantis -1,32 proc., o Dow Jones Indus. Avg. sumažėjant -1,4 proc. Taip pat pastarosiomis dienomis Valstijose vyksta spekuliacinių akcijų išsipardavimas, investuotojas matant, kad FED‘as ir toliau mažins kiekybinį ekonomikos skatinimą. Trečiadienį JAV buvo oficialiai pranešta, kad yra užregistruotas Ebola viruso atvejis šalyje. Po tokių naujienų sumažėjo skrydžių bendrovių „Delta Air Lines“ (-3,5 proc.) ir „Southwest Airlines Co.“ (-2,8 proc.) akcijų vertė, nes jos vykdo skrydžius į Afriką, kurioje yra šio viruso židinys. Priešinga situacija buvo su kompanija „Tekmira Pharmaceuticals Corp.“, kurios vertė šoktelėjo net 18,21 proc. Šios bendrovės pagrindinė veikla susieta su eksperimentiniu Ebola viruso gydymu bei vaistų kūrimu. Šiandien prie svarbesnių įvykių galima būtų priskirti numatoma ECB posėdį, kuriame turėtų paaiškėti tam tikros detalės dėl tolimesnės banko monetarinės politikos vykdymo. Taip pat investuotojų žvilgsniai kryps į JAV, kurs bus skelbiama pramonės sektoriaus užsakymų apimtys bei savaitinis bedarbių paraiškų skaičius. Prognozuojama, kad šie du rodikliai nenudžiugins investuotojų, jų reikšmėms pasukant nenaudinga linkme.

Valiutų rinkos

Vakar dieną euras prieš JAV dolerį susitraukė 0,16 proc. iki 1,2610, investuotojams nerimaujant dėl euro zonos ekonomikos, kurios makroekonominiai rodikliai indukuoja silpnėjančią regiono ekonomiką. Taip pat šiandien numatomas ECB posėdis, kuris kursto investuotojų spekuliacijas, kad esant tokiai ekonomikos padėčiai euro zonoje, bus stengiamasi imtis aktyvesnių skatinimo priemonių. Vakar dieną pasklido informacija, kad ECB gali aktyviau imtis supirkinėti turtu padengtus Graikijos ir Kipro vertybinius popierius. Tačiau tai nėra oficialiai patvirtinta informacija, ši informacija turėtų paaiškėti prasidedant 14:45 val. prasidedančiame ECB posėdyje. Ketvirtadienio ryte EUR/USD valiutų kursas stipriai nepasikeitė nuo vakar dieną buvusio lygio ir svyruoja ties 1,2635.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar didžioji dalis bendros Baltijos šalių apyvartos buvo pasiekta Talino (+0,14 proc.) vertybinių popierių biržoje bendrovės „Olympic Entertainment Group“ akcijomis. Pozicijoje buvo sudaryti du tiesioginiai sandoriai, kuriais kartu sudėjus buvo perleista 200 tūkst. akcijų, už vieną iš jų sumokant 2,05 euro ir kilstelint akcijos vertę 0,49 proc. Per pastarąją savaitę pastebima tendencija, kad, tikėtina, instituciniai investuotojai siekai pasididinti investicinius portfelius, tikintis ateityje gerų šios bendrovės veiklos rezultatų. Vilniuje (-0,02 proc.) neslūgo investuotojų susidomėjimas „Invalda LT“ akcijomis. Dar trečiadienį paskelbta informacija, kad bendrovė siekia įsigyti „Finastos“ grupe, vakar dieną buvo teigiamai įvertinta smulkių investuotojų, kilstelint akcijos vertę net 8,77 proc. nuo 2,85 euro iki 3,1 euro už akciją. Taip pat vakar buvo paskelbta „Aprangos” grupės apyvarta 2014 m. už rugsėjo mėnesį. Bendrovės grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta 2014 m. šį mėnesį sudarė 56,7 mln. litų (16,4 mln. eurų) ir buvo 0,2% mažesnė nei 2013 m. rugsėjo mėnesio apyvarta. Tačiau prekių apyvarta 2014 m. sausio – rugsėjo mėnesiais pasiekė 456,0 mln. litų (132,1 mln. eurų), arba 8,6% daugiau, nei 2013 metais. Šios naujienos prekyboje niekaip neatsispindėjo, nes pozicijoje nebuvo sudarytas nei vienas sandoris. Šiandien nenumatoma skelbti svarbių įvykių biržoje, investuotojams daugiau dėmesio kreipiant į Europoje vykstančius įvykius.