Europos akcijų biržų nuotaikos taip pat buvo pesimistinės po Anglijos centrinio banko vadovo Mark Carney pareiškimo, kad bazinė palūkanų norma ar obligacijų supirkimo apimtys nebus mažinamos, kol šalies nedarbo lygis nenukris žemiau 7 proc. ribos. Tai sukėlė investuotojų susijaudinimą, kad ekonomika atsigauna lėčiau nei anksčiau buvo tikimasi. Stoxx Europe 600 indeksas prarado 0.2 proc. ir užsidarė ties 302.81 punktais.

Šiandien Azijos regione rinkos dalyvių nuotaikos nevieningos. MSCI Asia Pacific Ex Japan indeksas 9:41 val. Lietuvos laiku buvo paaugęs 0.8 proc. Rinkos dalyviams optimizmo suteikė paskelbti Kinijos prekybos duomenys: eksportas liepos mėnesį augo 5.1 proc., o importas 10.9 proc., lyginant su tuo pačiu periodu prieš metus ir viršijo ekonomistų prognozes. Tuo tarpu Japonijos Topix indeksas prarado 1.4 proc., smunkant eksportuojančių bendrovių akcijoms. Tai lemia ir toliau stiprėjanti jena dolerio atžvilgiu. Šiuo metu už vieną dolerį mokama jau tik 96.25 jenų.

Trečiadienio bendra akcijų prekybos apyvarta Pabaltijo biržose perkopė 1 mln. EUR, indeksams neišlaikant vieningos judėjimo trajektorijos, tačiau pokyčiai buvo fiksuojami itin nedideli: OMX Tallinn prarado 0.12 proc., OMX Riga raudonavo 0.02 proc., na, o vienintelis OMX Vilnius indeksas fiksavo teigiamą 0.37 proc. prieaugį. Talino rinkoje perleista akcijų už 474 tūkst. EUR, o aktyviausiai prekiauta Olympic Entertainment Group vertybiniais popieriais, kurie sudarė daugiau nei pusę visos prekybos Talino akcijų rinkoje. Bendrovės akcijų kaina išliko nepakitusi ties 1.98 EUR. Tallink Grupp akcijų suprekiauta beveik už 57 tūkst. EUR, kainai pakylant 0.32 proc. į 0.945 EUR lygį. Harju Elekter pigo 2.26 proc. iki 2.59 EUR, nors apyvarta vos siekė 9 tūkst. EUR. Bendrovė skelbė I pusm. veiklos rezultatus – pajamoms mažėjant 5 proc., pelnas padidėjo 17 proc., lyginant su tuo pačiu periodu prieš metus.

Rygos akcijų biržoje apyvarta viršijo 228 tūkst. LVL, dėka dviejų stambių tiesioginių sandorių Grindeks vertybiniais popieriais. Bendra jų apyvarta siekė 212 tūks. LVL, iš kurių tik 10 tūkst. LVL sudaryta automatiniu būdu. Prekybos sesijos pabaigoje bendrovės akcijos fiksavo 0.15 proc. prieaugį ir apsistojo ties 6.8 EUR lygiu. Kitos farmacijos bendrovės Olainfarm akcijos brango kone 1 proc. iki 5.2 LVL, o apyvarta tesudarė 6.6 tūkst. LVL.

Vilniaus akcijų biržoje akcijų suprekiauta už 248 tūkst. EUR. Aktyvumu pasižymėjo Aprangos vertybiniai popieriai, pabrangę 1.19 proc. iki 2.56 EUR, o apyvarta sudarė beveik 76 tūkst. EUR. TEO LT akcijų perleista už 42 tūkst., tačiau kaina prekybos sesijos pabaigoje sugrįžo į atsidarymo lygį, 0.79 EUR. Šiaulių banko akcijos taip pat užsidarė be pokyčio, ties 0.252 EUR, apyvarta beveik siekė 16 tūkst. EUR. Investuotojai laukia jau šią savaitę turinčių pasirodyti banko II ketv. veiklos rezultatų.