Lietuva

Beveik pusę visos apyvartos sudarė prekyba „Vilniaus baldų“ akcijomis, kurios šiandien pigo 2,4 proc. iki 16,3 eurų. Vakar pranešta, kad „Invalda LT“ pardavė „Invalda privatus kapitalas“ 45,4 proc. „Vilniaus baldų“ akcijų ir už jas gavo 13,16 eurų už akciją. Tai daug mažesnė akcijos kaina nei rinkoje, tačiau investuotojai ganėtinai ramiai sureagavo į tokį pranešimą ir toliau išlaiko susidomėjimą šia dividendine bendrove. Šiek tiek aktyviau prekiauta ir „Grigiškių“ akcijomis, kuriomis pasiekta 20,6 tūkst. eurų apyvarta. Akcijos kaina augo 0,7 proc. Antrą dieną iš eilės daugiau dėmesio sulaukė ir „City Service“ akcijos. Jų kaina padidėjo 1,2 proc. iki 1,63 eurų. Visgi apyvarta liko nedidelė ir sudarė vos 10,1 tūkst. eurų. Šiandien vyko tokių bendrovių kaip „Apranga“, „TEO LT“, „Vilniaus baldai“ akcininkų susirinkimai. Juose buvo patvirtinti visi anksčiau siūlyti sprendimai dėl dividendų mokėjimo. Daugiau nežinomybės buvo dėl „Pieno žvaigždžių“ dividendų, dėl kurių anksčiau nebuvo apsisprendę valdybos nariai. Galiausiai buvo pateiktas siūlymas dėl 11,9 mln. Lt dividendų už praėjusius metus mokėjimo. Jis ir buvo patvirtintas akcininkų. Tai mažesni dividendai nei prieš metus, bet logiški, atsižvelgiant į prastus praėjusių metų pelno rezultatus. Rytoj taip pat vyks nemažai įdomių akcininkų susirinkimų.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržoje prekybos aktyvumas buvo mažas, nors ir apyvarta perkopė pusės milijono eurų kartelę. Didžiausią apyvartą pasiekė „Tallink Grupp“ vertybiniai popieriai, kuriais sudaryta sandorių už 342,6 tūkst. eurų. Akcijos kaina paaugo 0,1 proc. Aktyviau prekiauta ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurios šiandien brango 0,5 proc. Investuotojai laukė šiandien įmonės skelbiamų 2014 m. I ketv. finansinių rezultatų, bet kol kas jie dar nėra paskelbti.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržos indekso reikšmė smuko 0,37 proc., o apyvarta sudarė 40,2 tūkst. eurų. Vėl beveik pusę apyvartos susirinko „Olainfarm“ akcijos, brangusios 0,2 proc. Šiandien vykęs įmonės akcininkų susirinkimas patvirtino ankstesnius valdybos siūlymus. Didesniu svyravimu išsiskyrė „Nordeka“ akcijos, brangusios net 28,2 proc., o jų apyvarta siekė 7,4 tūkst. eurų.