Apple Inc.“ pranešė, kad bendrosios pirmojo ketvirčio pajamos išaugo 27 proc. – iki 58 mlrd. JAV dolerių (analitikai tikėjosi 56 mlrd. JAV dolerių), o grynosios pajamos padidėjo net 33 proc. – iki 13,6 mlrd. JAV dolerių (2,33 JAV dolerio vienai akcijai). Prie tokių puikių bendrovės rezultatų labiausiai prisidėjo sėkmingas telefonų iPhone 6 ir iPhone 6 Plus pardavimas visose rinkose, o labiausiai – Kinijoje, kurioje iPhone pardavimas išaugo 70 proc. ir pirmą kartą viršijo pardavimą JAV rinkoje. Iš viso per pirmąjį ketvirtį buvo parduota 61,2 mln. iPhone telefonų, tuo tarpu analitikai tikėjosi, kad kompanijai pavyks realizuoti 58,1 mln. telefonų. Paskatinta gerų rezultatų, „Apple“ vadovybė nusprendė išmokėti akcininkams 10,6 proc. didesnius pirmojo ketvirčio dividendus – 0,52 JAV dolerio už akciją. Bendrovės pranešime teigiama, kad iš viso nuo 2012 metų rugpjūčio iki šių metų akcininkams (divide! ndų forma) buvo grąžinta 112 mln. JAV dolerių. Reaguodama į naujienas, „Apple“ akcijų kainą poprekybinėje sesijoje pakilo aukščiau 134 JAV dolerių lygmens.

Europoje vakar akcijų kainos smarkiai kilo („STOXX Europe 600“ +1 proc.), tačiau šįryt ateities sandorių kainų pokyčiai signalizuoja, kad prekybos sesija prasidės neigiamoje teritorijoje. Euro pozicijas stiprina faktas, kad Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Tsipras performavo derybų komandą, nustumdamas finansų ministrą į antraplanį vaidmenį. Tačiau Graikijos pasitraukimo iš euro zonos galimybė išlieka.

Baltijos šalių biržose investuotojų nuotaikos suprastėjo – OMXV indekso vertė smuko 0,43 proc., o OMXT sumažėjo 0,36 procento. Belaukiant pirmojo ketvirčio veiklos rezultatų aktyviausiai buvo prekiauta „Olympic Entertainment Group“ (+1,00 proc.) akcijomis. Šįryt bendrovė paskelbė uždirbusi 39,2 mln. eurų pajamų, t. y. 12,4 proc. daugiau negu atitinkamu laikotarpiu pernai. Grynasis pelnas išaugo beveik tiek pat (12,1 proc.), todėl pelningumas išsilaikė panašiame lygyje kaip ir praėjusiais metais. Šiandien yra paskutinė diena, kada bendrovės akcijų pirkėjai gali pretenduoti į mokamus dividendus (0,10 euro už akciją).

Smarkiai išaugus „Silvano Fashion Group“ akcijų pasiūlai, akcijų kaina smuko net 5,19 procento. Rinkos dalyviai atkreipia dėmesį į tai, kad bendrovės rezervas supirkti akcijas jau beveik visiškai išnaudotas – iš vieno milijono akcijų šiuo metu jau yra supirkta 963 tūkstančiai. Atitinkamai tikimąsi, kad bendrovei nustojus palaikyti kainą biržoje, ji gali sumažėti dar daugiau. Kita vertus, eiliniame akcininkų susirinkime (kurio data ir dienotvarkė dar nepaskelbti) gali būti pasiūlyta patvirtinti naują savų akcijų supirkimo programą.