Kinijos akcijų rinka po milžiniško išsipardavimo trečiadienį atsigauna – dviejų dienų akcijų kainų šuolis yra didžiausias nuo 2008 metų krizės laikų. Vien šiandien (9:30 val. Lietuvos laiku) SHANGHAI COMPOSITE yra pašokęs 5,19, o HANG SENG auga 2,41 procento. Panašu, kad blogiausia jau praeityje ir šalies vyriausybės pastangos suvaldyti krizę akcijų rinkose duoda rezultatų. Tuo tarpu prie „Goldman Sachs“ strategų, kurie dar trečiadienį rekomendavo pirkti Kinijos akcijų, šiandien prisijungė „Fidelity Investments“, teigdami, kad pastarųjų 4 savaičių Kinijos akcijų rinkų nuosmukis turės tik labai nedidelę įtaką šalies ekonomikos augimui ir įmonių pajamoms.

Euro kursas, vykstant šiems įvykiams,  kyla (1,1120 euro už JAV dolerį 9:30 Lietuvos laiku). „Brent“ rūšies naftos kaina pakilo aukščiau 59 JAV dolerių už barelį lygmens pasklidus naujienoms apie stringančias derybas su Iranu. Iš viso per 3 dienas jos kaina jau padidėjo 4 procentais. Europos biržų indeksų ateities sandorių vertės šįryt kyla 2–3 proc., o tai leidžia tikėtis sulaukti akcijų kainų ralio atsidarius biržoms.

Baltijos šalių biržos. Indeksų vertė ketvirtadienį kito priešingomis kryptimis (OMXV +0,08 proc., OMXT -0,53 proc.), o daugiau negu pusė apyvartos sudarė „Silvano Fashion Group“ (-0,70 proc.) akcijų sandoriai. Šiandien bendrovės akcijų kaina sumažės dividendų dydžiu (0,10 euro), nes pirkėjai jų jau nebegaus. „Panevėžio statybos tresto“ (+2,54 proc.) akcijų kaina pašoko žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad Kaliningrado valdžia bendrovės dukterinei įmonei „Baltlitstroij“ už estrados teatro statybą sutinka papildomai sumokėti 370 mln. Rusijos rublių (5,9 mln. eurų). Pradinė sandorio vertė buvo 1,87 mlrd. rublių (29,6 mln. eurų), papildoma išmoka siektų 20 proc. pradinio sandorio vertės. Šiandien daugiau investuotojų dėmesio gali atitekti pieno perdirbimo sektoriuje veikiančioms bendrovėms, nes „Vilkyškių pieninė“ (-1,06 proc.) turėtų paskelbti birželio mėnesio pardavimo