Nors rodikliai buvo teigiami, tačiau S&P 500 indeksas krito 0,07 proc., o Dow Jones koregavosi -0,02 proc. Vakar FED‘o prezidentė pasisakė, kad bazinio palūkanų normos padidinimo galima sulaukti šiais metais, sulaukus spartesnio šalies augimo ir geresnių darbo rinkos rodiklių. Tai kas buvo pasakyta, jau investuotojams yra gerai žinoma ir kaip dauguma investuotojų pasisako, bazinės palūkanų normos padidinimas jau didžiąja dalimi yra įvertintas JAV akcijų kainose. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV, kur bus paskelbta kaip pasikeitė savaitinis bedarbių paraiškų skaičius (prog. -4,0 proc., nuo 297 tūkst. iki 285 tūkst.). Taip pat investuotojai atidžiai stebės tolimesnes derybas dėl Graikijos finansavimo.

Valiutų rinkos

Už Atlanto paskelbti geresni šalies rodikliai dalinai prisidėjo prie JAV dolerio stiprėjimo prieš eurą (+0,54 proc.), EUR/USD valiutų kursui apsistojant ties 1,0950. Taip pat valiutų kurstą į apačią stumtelėjo FED‘o prezidentės patvirtinimas, kad bręsta bazinės palūkanų normos padidinimo klausimas, tikėtina pastarosios bus pakeltos dar šiais metais. Šiandien yra numatyta paskelbti euro zonos infliacijos duomenis. Prognozuojama, kad metinis infliacijos lygis išliks nepakitęs ties 0,2 proc., o stebint situaciją pamėnesiui, pokyčio nuo praeito mėnesio turėtų nebūti (0,0 proc.; gegužę +0,2 proc.). Taip pat dėmesio centre išliks ECB bazinė palūkanų norma, kuri tikėtina liks stabili ties 0,05 proc. Ketvirtadienį ryte, EUR/USD valiutų kursas dar šiek tiek susitraukė ir ieško krypties ties 1,0925 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį trijų Baltijos šalių prekybos aktyvumas viršijo 1,3 mln. eurų, Vilniaus ir Rygos indeksams augant atitinkamai po 0,39 proc. ir 0,28 proc., o Talino krentant 0,03 proc. Šią savaitę prekybos intensyvumą išlaiko „Tallink Grupp“ bendrovė, jos akcijai pakylant 0,41 proc. iki 0,73 euro. Beveik visa suprekiauta pozicijoje apyvarta buvo sudaryta po prekybinėje sesijoje tiesioginiais sandoriais: 500 tūkst. po 0,73 euro ir 500 tūkst. po 0,733 euro. „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (0,49 proc.) liko antrojoje vietoje su 317 tūkst. eurų apyvarta. Užsidarius biržom, pastaroji bendrovė paskelbė, kad pardavimai antrąjį ketvirtį augo 1,9 proc., o grynasis pelnas šoktelėjo 9,8 proc., lyginant su praėjusiais metais. Stebint pusmetinius rezultatus, pardavimai pakilo 2,5 proc., o grynasis pelnas susitraukė 0,4 proc. Trečiadienį „Olainfarm“ išplatino informaciją, kad birželio mėn. pardavimai fiksavo net 37 proc. augimą, o sudėtinis šešių mėnesių rezultatas apsistojo ties 5 proc. kilimu. Vakar šios bendrovės akcijos vertė išliko nepakitusi ties 8,0 euro už akciją, apyvartai sudarant tik 6,5 tūskt. eurų.