Priešinga situacija vyravo už Atlanto, S&P 500 indekso vertei smunkant 0,4 proc., o Dow Jones koreguojantis -0,44 proc. Šiuos pokyčius didžiąja dalimi lėmė paskalbta informacija, kad kovo mėn. privačiame sektoriuje buvo sukurtų darbo vietų skaičius krito nuo 214 tūkst. iki 189 tūkst. (-11,6 proc.). Taip pat vėliau buvo paskelbta statistika, kad šalies gamybos sektoriaus apimtys traukėsi, indekso vertei krentant nuo 55,3 iki 55,7. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV, kur paaiškės savaitinis bedarbių paraiškų skaičius (prognozuojamas augimas nuo 282 tūkst. iki 286 tūkst.) bei fabrikų užsakymų apimčių pasikeitimas ( prog. -0,4 proc.). Taigi šiandien JAV makroekonominiai rodikliai brėžia nepalankias prognozes, kurios gali neigiamai paveikti šiandienos prekybą šalyje finansų rinkose.

Valiutų rinkos

Vakar euro vertė prieš JAV dolerį augo 0,48 proc., EUR/USD kursui pasiekiant 1,0780. Šią situaciją pagrinde lėmė paskelbti prastesni JAV darbo rinkos duomenys, investuotojų optimizmui mažėjant, kad FED‘as nesiryš padidinti bazinės palūkanų normos greičiau, laukiant, kada šalies ekonominė padėtis parodys tvirtesnį augimą. Šiandien taip pat bus skelbiama statistika apie JAV darbo užimtumą. Jeigu statistika parodys didesnį savaitinį darbo paraiškų augimą, galime tikėtis, kad JAV dolerio vertė prieš eurą dar susitrauks. Ketvirtadienį ryte EUR/USD valiutų poros kursas laikosi ties 1,0820 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį mažmeninės prekybos tinklo bendrovė „Apranga“ paskelbė prekybos statistiką už kovo mėnesį. Remiantis pranešimu grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta išaugo 8,2% lyginant su 2014 m. kovo mėnesiu, tuo tarpu apyvarta pirmąjį ketvirtį jau yra išaugusi 9,4 proc. lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu. Investuotojai į šį pranešima aktyviai nereagavo, bendrai apyvartai pasiekiant tik 8,0 tūkst. eurų, o akcijos vertei šoktelint 0,68 proc. iki 2,95 euro/vnt. Kiek vėliau Estijos prekybos pardavimo tinklų bendrovė „Baltika“ (+3,1 proc.) taip pat paskelbė pardavimų duomenis už kovo mėnesį. Ataskaitoje nurodoma, kad mažmeniniai pardavimai praėjusį mėnesį sudarė 3,0 proc. augimą, tuo tarpu pardavimai stipriai išaugo iš didmeninės prekybos ir sudarė 117 proc. Taipogi bendrovė savo veiklos galimybes didina elektroninėje erdvėje, kur pardavimai išaugo net 291 proc. lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Bendrai vakar dieną aktyviausiai buvo prekiauta „Tallinna Kaubamaja“ (0,81 proc.) pozicijoje, bendrai apyvartai pasiekiant 128 tūkst. eurų, o iš jų daugiau nei 43 tūkst. eurų buvo apsikeista tiesioginiu sandoriu esant artimai rinkos kainai. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš pieno perdirbimo bendrovės „Rokiškio sūris“, pastarajai paskelbiant praėjusių metų audituotą ataskaitą.