Prognozuojama, kad kitų metų pabaigoje palūkanos sieks 1,2 proc., o 2016 metais – 2,5 procento. Žvelgiant istoriškai, įprastai FED palūkanų žingsnis siekia 0,25 proc., todėl pirmas palūkanų normų didinimas realus jau kitų metų birželį. Dėl neįprastai šaltų orų 1 metų ketvirtį, FED reikšmingai, t. y. nuo 2,8-3 proc. iki 2,1-2,3 proc. sumažino šių metų BVP augimo prognozes. Nepaisant to, kad FED pinigų politikos atžvilgiu yra nusiteikęs griežčiau, JAV doleris judėjo priešinga kryptimi ir euro atžvilgiu ir kiek atpigo. Šįryt EUR/USD kursas svyruoja ties 1,3617 JAV dolerio už eurą.

Baltijos šalių rinkose trečiadienį aktyvumas buvo nedidelis – sudaryti 433 sandoriai, bendra apyvarta siekė 500 tūkst. eurų. Vilniaus ir Talino indeksų pokyčiai buvo nežymūs (OMXV 0 proc., OMXT +0,16 proc.), Rygos biržoje prekyba menkomis sumomis ir mažai likvidžiomis akcijomis 1,33 proc. mažino OMXR indekso reikšmę. Daugiausiai investuotojų dėmesio Vilniaus biržoje atiteko „Klaipėdos naftos“ bendrovei, kurios akcijos pigo 5 proc., apyvarta buvo 92 tūkst. eurų. Naujienų bendrovė nepateikė, todėl akcijų pigimą siejame su padidėjusia užsienio pardavėjų, veikusių per Estijos tarpininką, pasiūla. Talino biržoje tradiciškai daugiau prekiauta  „Olympic Entertainment Group“ (+0,53 proc., 112 tūkst. eurų) ir „Silvano Fashion Group“ (-1,50 proc., 80 tūkst. eurų) akcijomis. Tuo tarpu po itin gerų gegužės mėnesio pardavimo rezultatų ir dar užvakar net 5 proc. brangusių „Olainfarm“ akcijų kaina stabtelėjo – išliko nepakitusi. Apyvarta taip pat mažėjo (20 tūkst. eurų).

Primename, kad norintys gauti „Tallink Grupp“ dividendų (0,03 euro už akciją) turėtų paskubėti, kadangi šiandien yra paskutinė diena nusipirkti akcijų ir įgyti teises į 2013 metais uždirbtą pelną. Dividendų pajamingumas vakarykštėmis kainomis siekia 3,8 procento.