Pirmadienį iš organizacijos pasitraukė viešbučių rezervavimo internetu sistema „Booking.com“, taigi joje liko 21 iš pradinių 28 narių.

Kiek anksčiau dalyvauti „Facebook“ kriptovaliutos kūrimo projekte atsisakė „MasterCard“, o penktadienį apie pasitraukimą iš projekto paskelbė „eBay“ ir „Stripe“. Iš asociacijos taip pat pasitraukė „PayPal Holdings“, „Visa“ ir „MercadoLibre“.

Likę „Libra Association“ nariai pirmadienį Ženevoje surengė posėdį, kad paskirtų valdybos narius.

Socialinės žiniasklaidos milžinė „Facebook“ kriptovaliutos išleidimo planą paskelbė birželio mėnesį. Pagal šį planą „Libra“ priklausys vadinamajai „StableCoin“ – su stabiliu turtu susietų kriptovaliutų – kategorijai. „Facebook“ yra užsibrėžusi tikslą užkirsti kelią dideliems „Libra“ vertės svyravimams, kad šią kriptovaliutą būtų galima naudoti kasdieniams atsiskaitymams.

Tačiau įvairių šalių vyriausybių pareigūnai ir pasaulio centrinių bankų atstovai suskubo sukritikuoti projektą ir išreiškė susirūpinimą dėl to, kaip bendrovė užtikrins naudotojų asmens duomenų apsaugą ir užkirs kelią kriptovaliutos panaudojimui sukčiavimo tikslais.

Įvairių šalių, įskaitant Vokietiją ir Prancūziją, pareigūnai pareiškė, jog „Libra“ naudojimas jų šalyse bus uždraustas. Pačią kriptovaliutą kai kurie iš jų net pavadino galima grėsme pinigų politikai.

„Visa“, „Mastercard“ ir „Stripe“ iš projekto pasitraukė netrukus po to, kai gavo senatorių demokratų laišką, kuriame bendrovės buvo įspėtos, kad, joms likus „Libra“ asociacijoje, joms taikoma kontrolė gali būti sugriežtinta, rašo agentūra „Bloomberg“.