Kinijos eksportas viršijo lūkesčius ir augo 2,1%. Augimas buvo užfiksuotas pirmą kartą per 4 mėnesius ir tai yra stiprus signalas rinkoms apie atsigaunančią didžiausią Azijos ekonomiką. Regiono akcijų rinkose šiandien teigiamos nuotaikos – 10:05 val. Lietuvos laiku „Shanghai Composite“ indeksas yra pakilęs 2,39 proc. Teigiamas impulsas perskėlė ir į Japoniją, kur NIKKEI 225 kilo 1,57 procento. Šią savaitę sulauksime Kinijos BPV duomenų.

Ilgalaikės palūkanų normos JAV kyla. Po Federalinių rezervų banko valdytojos J. Jelen kalbos praėjusią savaitę ir užuominos, kad vėliau šiais metais bus tinkamas laikas pradėti palūkanų kėlimo ciklą, JAV 10 metų obligacijų palūkanos ūgtelėjo nuo 2,20% trečiadienį iki 2,43% šį rytą.

Baltijos šalių biržos liko Europos akcijų kainų ralio nuošalyje (OMXV +0.15 proc., OMXR -0.28 proc., OMXT +0.03 procento). Vilniaus biržoje daugiausiai sandorių sudaryta „Grigiškių“ (+0,87 proc.) akcijomis, bendrovei pranešus apie dukterinės bendrovės AB „Klaipėdos kartonas“ pradėtą gamybos mašinos modernizavimo projektą. Pirmasis projekto etapas prasidėjo pasirašius naujos įrangos ir tiekimo sutartį už 9,3 mln. eurų, o iš viso per pirmąjį etapą planuojama investuoti 13,6 mln. eurų. „Vilkyškių pieninės“ birželio mėnesio pajamos buvo 7,1 mln. eurų – 28 proc. mažesnės negu pernai, pirmojo pusmečio pajamos buvo 39,1 mln. eurų, t. y. 30 proc. mažesnis negu tuo pat laikotarpiu pernai. Pasak bendrovės vadovo G. Bertašiaus situacija beveik nepasikeitė – produkcijos kainos yra smukusios apie 30 proc., tuo tarpu parduodami kiekiai išlieka panašūs.

Šią savaitę investuotojai sulauks pirmųjų bendrovių pusmečio veiklos rezultatų. Jau rytoj „Olympic Entertainment Group“ planuoja skelbti pirmojo pusmečio lošimo veiklos pajamas, trečiadienį pirmoji pusmečio rezultatų skelbimą Estijoje pradeda „Tallinna Kaubamaja Grupp“, o penktadienį turėtume sulaukti pirmos lietuviškos bendrovės – TEO LT –  veiklos rezultatų.