Tačiau pabrėžė, kad vyksta atvira diskusija, matant trapų euro zonos ekonomikos atsigavimą. Taip pat buvo išreikštas neramumas dėl infliacijos lygio, kuris šiuo metu tarsi įstrigęs ir nerodo didesnio pagyvėjimo. Šiandien ECB prezidentas dalyvaus ES komiteto posėdyje, taigi investuotojai lauks papildomų užuominų, kokios pozicijos ECB nariai gali laikytis gruodžio mėnesį numatytame susirinkime. JAV akcijų rinkose situacija buvo priešinga nei senajame žemyne.

Didžiausių biržų indeksai krito (S&P 500 -0,32 proc.; Dow Jones -0,32 proc.), investuotojams nerimaujant dėl FED‘o bazinės palūkanų normos didinimo. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš euro zonos, kur paaiškės kaip pasikeitė rugsėjo mėn. pramonės produkcijos apimtys (prognozė -0,1 proc.; buvusi reikšmė -0,5 proc.).

Taip pat už Atlanto bus paskelbtas savaitinis bedarbių paraiškų skaičius, kuris prognozuojama pakils iki 270 tūkst., kai savaitė prieš jo kilimas sudarė 276 tūkst.

Valiutų rinkos

Šiandien buvo paskelbta, kad Vokietijos metinė infliacijos norma kaip ir prognozuota laikosi ties 0,3 proc., o mėnesinio infliacijos pokyčio fiksuota nebuvo. Trečiadienį EUR/USD valiutų lygis laikėsi ties 1,0743, o šiandien pastarojo vertė yra šiek tiek sumažėjus ir ieško krypties ties 1,0735 riba.

Tikėtina, didesnių svyravimų pastarąją valiutų pora galime sulaukti rytoj, kuomet bus skelbiamas euro zonos preliminarus BVP (12:00 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį Baltijos akcijų rinkose pagal aktyvumą išsiveržė „Tallink Grupp“, dienos apyvartai pasiekiant 237 tūkst. eurų. Bendrovės akcijos kaina kilo 2,16 proc. iki 0,85 euro už vienetą. Tikėtina, kad pozicijoje optimistinės nuotaikos išsilaikė dėl naujo laivo įsigijimo, kuris ateityje turėtų efektyvinti veiklą.

Šiandien bendrovė išplatino pranešimą, kuriame nurodo, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pajamos augo 4,2 proc., grynasis laikotarpio pelnas kilo 25,1 proc., lyginant su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu. Taip pat vakar prekybos intensyvumas jautėsi „Šiaulių bankas“ pozicijoje.

Bendra dienos apyvarta viršijo 154 tūkst. eurų, o akcijos kaina įpusėjus prekybai įgavo greitesnį kritimą ir apsistojo ties 0,3 euro (-4,76 proc.) už vienetą. Iš esmės šią reakciją galėjo išprovokuoti žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusi informacija, kad „Citadele banka“ nutraukė savo akcijų platinimą, nurodant, kad yra pasirinktas kitas lėšų pritraukimo dūdas.