Taip pat didelės įtakos turėjo ECB atstovų pasisakymai, dėl euro zonos ekonomikos padėties ir galimų sprendimo būdų. Tuo tarpu JAV akcijų rinkose buvo jaučiamos optimistinės nuotaikos, indeksams S&P 500 ir Dow Jones Indus. Avg. išaugant 0,38 proc. ir 0,12 proc. Tokios teigiamos nuotaikos JAV buvo paskatintos investuotojams atsigręžiant ir siekiant investuoti į technologijų įmonių akcijas. Šiandien taip pat investuotojai koncentruos dėmesį į Europą, kurioje pasisakys ECB atstovai.

Valiutų rinkos

Vakar dieną euro ir JAV dolerio kuras fiksavo nežymų 0,06 proc. augimą pasiekiant 1,3710 lygį. Per pastarąsias dienas trukęs gana staigus EUR/USD valiutų poros santykio sumažėjimas šiuo metu yra kiek stabilizavęsis. Tokią situaciją galėtume sieti su tuo, kad investuotojai lakia naujienų iš ECB bei iš JAV FED banko. Šiandien ryte pagrindinių valiutų kursas nepasikeitė nuo vakar dienos ir svyruoja tame pačiame lygyje. Šiandien nebus skelbiama svarbių makroekonominių įvykių regionuose, todėl, tikėtina, kad prekyba EUR/USD valiutų pora turėtų nepasižymėti dideliais svyravimais, laukiant rytoj skelbiamo FED‘o susirinkimo protokolo.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Pirmadienis Baltijos šalių prekyboje buvo labai neaktyvus. Bendrai sudėjus investuotojai Vilniaus (0,33 proc.), Talino (0,24 proc.) ir Rygos (-0,06 proc.) biržose akcijomis apsikeitė už kiek daugiau nei 412 tūkst. eurų. Aktyviausiai smulkieji investuotojai prekiavo „Tallink Grupp“ vertybiniais popieriais, jų vertę pakeliant 1,85 proc. ir pasiekiant 87,8 tūkst. eurų apyvartą. Tuo tarpu antra pagal aktyvumą pozicija buvo „Apranga“, kurioje beveik visa apyvarta buvo pasiekta tiesioginiu sandoriu, perleidžiant 20 tūkst. akcijų už 2,65 eurų/vnt. Vakar dieną „Amber Grid“ paskelbė 2014 m. I ketvirčio neaudituotus veiklos rezultatus. Bendrovės duomenimis pajamos pirmąjį ketvirtį siekė 51,5 mln. litų, tuo tarpu grynasis pelnas sudarė 10,7 mln. litų. Vakar Konkurencijos Taryba leido UAB „EPSO-G“ ir UAB „Lietuvos energija“ įsigyti atitinkamai „Amber Grid“ ir „Lietuvos dujos“ akcijas iš „E.ON Ruzgas International“. „Šiaulių bankas“ pirmąjį ketvirtį pradėjo išaugusiu grynuoju pelnu, kuris nuo 3,415 mln. litų išaugo iki 16,029 mln. litų. Šias naujienas bankas išplatino prekybos sesijai užsidarius, todėl, tikėtina, po vakar buvusio -1,38 proc. akcijos smukimo, šiandien investuotojai bus linkę akcijos pokytį nulemti teigiama linkme. Taip pat „Grindeks“ vakar vakare išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad bendrovės 2013 metų pelnas bus paskirstytas investuotojams mokant 0,52 euro dydžio dividendus už akciją. Šiandien svarbių įvykių nesuplanuota skelbti Baltijos akcijų rinkose, todėl, tikėtina, investuotojų dėmesys bus koncentruotas į vakar paskelbtus įvykius bei veiklos rezultatus bei bendras Europos akcijų rinkų tendencijas.