JAV akcijų rinkos trečiadienį stiebėsi aukštyn. Didieji šalies indeksai S&P 500 ir Dow Jones Indus. Avg. prekybos sesijos pabaigoje fiksavo 0,19 proc. ir 0,09 proc. prieaugius. Nors buvo paskelbta, kad privataus sektoriaus užimtų gyventojų skaičius ir šalies prekybos balansas sumažėjo, investuotojams teigiamų nuotaikų įnešė išaugęs ISM paslaugų sektoriaus užsakymų rodiklis. Šiandien pagrindinis investuotojų dėmesys kryps į ECB skelbiamą bazinių palūkanų normą bei vėliau (15:30 val.) vykstančią ECB prezidento spaudos konferenciją.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų kurso vertė nežymiai nukrito -0,18 proc. iki 1,3605 lygio. Investuotojai pasyviai reagavo į skelbiamus Europos ir JAV makroekonominius rodiklius, visų akiratyje buvo kitą dieną vyksiantis ECB posėdis. Šiandien ryte pagrindinių valiutų kursas svyruoja ties 1,3600 riba. Apžvalgininkai prognozuoja, kad šiandien bus paskelbta sumažėjusi euro zonos bazinė palūkanų norma, kurios pokytis turėtų siekti nuo 0,25 proc. iki 0,1 proc. Taip pat paaiškės, kokios monetarinės politikos ateityje žada laikytis ECB. Paskelbus, kad bankas pradės vykdyti ekonomikos skatini programą, tikėtina, sulauksime euro vertės kritimo prieš JAV dolerį. O tokia situacija suteiktų euro zonos prekėms konkurencinį pranašumą užsienio rinkose.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną bendra Baltijos šalių apyvarta (1,27 mln. eurų) buvo pagrinde suformuota tiesioginiais sandoriais trijose pozicijose: „Apranga“ (-0,76 proc.), „Tallinna Kaubamaja“ (0,00 proc.) ir „Grigiškės“ (0,78 proc.). Smulkieji investuotojai ir toliau aktyviai prekiavo „Teo LT“ akcijomis, jų vertei išaugant 2,07 proc. ir mokant už akciją 0,789 euro. Vakar prekybą akcijomis pradėjo trys naujos bendrovės: „INVL Baltic Farmland“, „INVL Baltic Real Estate“, „INVL Technology“. Nors tai buvo pirmoji prekybos diena, tačiau sandorių buvo sudaryti tik „INVL Technology“ pozicijoje, nupirktos 8 akcijos, kainai siekiant 10 eurų už vieną. Pagrinde tokią pasyvią prekybą lėmė akcijų pasiūlos nebuvimas. Šiandien galime sulaukti kiek aktyvesnės prekybos „Nordecon“ pozicijoje, nes šiandien paskutinė diena, kurią investuotojai turėdami ar pirkdami šios bendrovės akcijas pretenduoja gauti 0,03 euro dydžio dividendus už vieną akciją.