Taip pat prieš viršūnių susitikimą Vokietijos kanclerė užsiminė, kad euro zonos blokas yra pasiruošęs padėti Graikijai, tačiau pastaroji turi užtikrinti įsipareigojimų vykdymą. Investuotojams reaguojant į šią informaciją Vokietijos DAX indeksas traukėsi 0,2 proc., o Atėnų biržos indeksas smuko 1,94 proc. Trečiadienį aktyviai kilusios JAV akcijų rinkos, vakar dieną neigiamai koregavosi, indeksui S&P 500 krentant -0,49 proc. Taip pat vakar dieną buvo paskelbta, kad savaitinis bedarbių paraiškų skaičius kilo nuo 290 tūkst. iki 291 tūkst., tačiau gera žinia buvo ta, kad pastarasis rodiklis nepasiekė prognozuojamos reikšmės – 293 tūkst. Šiandien Europoje ir JAV nebus skelbiama svarbesnių naujienų, o Azijoje ryte matomos augančios akcijų rinkos, Japonijos indeksui Nikkei 225 kylant 0,43 proc., o Kinijos CSI 300 vertė išlaikant su 1,01 proc. šuoliu. Tikėtina galime sulaukti šių teigiamų nuotaikų ir Europoje, šiandienos prekybos metu.

Valiutų rinkos

Vakar dienos pabaigoje EUR/USD valiutų kursas svyravo ties 1,0650 riba. Ketvirtadienį buvo skelbiami JAV darbo rinkos rodikliai, tačiau jie didesnių pokyčių neparodė, todėl į EUR/USD prekybą didesnių impulsų neatsiuntė. Pagrindinis užsienio valiutų investuotojų dėmesys šiuo metu gali būti nukreiptas į Graikijos ir euro zonos atstovų dialogus, nes auga rizika, kad Graikija gali stengtis įvairiai laviruoti, nenorint prisiimti griežtesnių priemonių, kurios padėtų sustiprinti vidinį biudžetą bei užsitikrinti tolimesnį kreditorių palaikymą. Tuo tarpu jeigu pasitvirtintų blogasis scenarijus, tai Graikija nesugebėtų pradžiai vykdyti trumpalaikių įsipareigojimų bei kiltų grėsmė, kad šalis trauktųsi iš vieningos valiutos – euro – zonos. Šiandien ryte euro vertė šiek tiek sustiprėjo prieš JAV dolerį, kursui laikantis ties 1,0670 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienio prekybos sesija nepasižymėjo investuotojų aktyvumu, Baltic Benchmark indeksas krito 0,84 proc., o dienos apyvarta siekė vos 454 tūkst. eurų. Labiausiai investuotojų dėmesį traukė moteriško apatinio trikotažo bendrovės „Silvano Fashion Group“ akcijos, o pastarosios bendrovės vertė pakilo 1,52 proc. Antra pagal apyvartą išliko Talino laivybos bendrovės „Tallink Grupp“ (-1,55 proc.), pozicijoje dienos apyvartai siekiant 65,2 tūkst. eurų. Vilniaus biržoje didžiausias aktyvumas jautėsi telekomunikacijų bendrovės „TEO LT“ (0,00 proc.) ir finansinės paslaugas teikiančios bendrovės „Šiaulių bankas“ (+0,34 proc.) pozicijose, pastarųjų bendrovių apyvartoms sudarė atitinkamai po 24,21 tūkst. ir 17,63 tūkst. eurų. Rygos biržoje didelio aktyvumo nebuvo.