Didžiojoje Britanijoje ryšių paslaugas teikianti bendrovė „BT Group Plc.“ paskelbė analitikų lūkesčius pranokusius veiklos rezultatus, o tai lėmė 2,63 proc. akcijos kainos šuolį.

Taip pat puikius pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbė naftos perdirbimo kompanija „Repsol S.A.“, o tai investuotojai matydami didino šios bendrovės akcijų paklausą, jų vertei stiebiantis 4,68 proc.

Už Atlanto (S&P 500 -0,02 proc.) vakar paaiškėjo, kad bedarbių paraiškų skaičius augo aktyviau nei tikėtasi, per praėjusią savaitę fiksuojant 274 tūkst. naujų paraiškų, o prieš tai savaitę buvo surinkta 257 tūkst. (prognozė 260 tūkst.).

Šiandien JAV bus paskelbtas šalies dirbančiųjų pasikeitimas be žemės ūkio sektoriaus (prognozė 200 tūkst.; prognozė 215 tūkst.) bei nedarbo lygis (prognozė +4,9 proc.; buvusi reikšmė +5,0 proc.).

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis mažėjo -0,71 proc. iki 1,1405 lygio, o šiandien ryte jo vertė pasuko priešinga linkmė, kursui stiebiantis +0,08 proc. iki 1,1414 ribos (09:35 val.).

Didesnių svyravimų pastarąja valiutų pora galime sulaukti 15:30 val., kuomet bus skelbiamas JAV dirbančiųjų pasikeitimas be žemės ūkio sektoriaus.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Šiandien ryte „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad remiantis preliminariais duomenimis balandžio mėnesį Klaipėdos naftos terminale bei Subačiaus kuro bazėje buvo perkrauta 5,1 proc. daugiau naftos produktų nei praėjusiais metais, o SGD terminalo išdujinimo aktyvumas didėjo 202,8 proc.

Preliminarios pajamos per pastarąjį mėnesį sumažėjo 5,2 proc., lyginant su praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu.

Šiandien yra paskutinė dieną, kuomet investuotojai pirkdami pastarosios bendrovės akcijų dar pretenduos į išmokamus 0,046318 euro už akciją dividendus. Penktadienį „Grigeo Grigiškės“ yra numačiusi paskelbti 3 mėnesių tarpinė informaciją.