Euras krinta, investuotojams nerimaujant dėl euro zonos ekonominių ryšių su Rusija.

"Europos bankams turint artimų ryšių su Rusija, kils rūpesčių dėl Rusijos bankų patiriamų nuostolių ir tai smukdys eurą", - teigė Yuichiro Nakamura, „Shinkin Central Bank” prekiautojas.

"Praeitą savaitę „Fitch” sumažino Rusijos tarptautinio skolinimosi reitingus ir tai sumažino euro paklausą", - teigė Takahide Nagasaki, „Daiwa Securities SMBC” vyriausiasis užsienio valiutų strategas.

„Fitch” sumažino Rusijos skolinimosi reitingus trečiadienį ir teigė, jog yra galimi ir tolimesni mažinimai, esant žemoms vartojimo prekių kainoms, mažėjant rezervams ir esant korporacijų įsiskolinimo problemai.

Euras nukrito 1,1 procento iki 1,2858 dolerio.

Euras nukrito 1,3 procento iki 117,41 jenos.

Tačiau šios dienos pradžioje euras nukrito iki 1,2810 dolerio ir 116,65 jenos.

Doleris nukrito 0,1 procento iki 91,37 jenos.

Investuotojai taip pat laukia šios dienos pranešimo apie JAV finansinės pagalbos bankams planą, kurį pristatys iždo sekretorius Timothy’is Geithneris.

Rinkos laukia JAV finansų stabilizavimo ir ekonomikos stimuliavimo paketų, kurie padėtų pažeistai ekonomikai ir rinkoms.

"Rinkoms kyla abejonių dėl finansų stabilizavimo planų. Kyla klausimas, kurios privačios institucijos supirks “blogą” turtą. Taigi detalės vis dar išlieka neaiškios", -pridūrė Y. Nakamura.

Pirmadienį prezidentas Barackas Obama teigė, kad jis nėra tikras ar vyriausybei reikia daugiau nei likusių 350 milijardų dolerių finansinės pagalbos, kad atgaivintų JAV finansinę sistemą.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją