Kaip rašoma išplatintame pranešime, „Eleving Group“ naujų obligacijų keitimo pasiūlymo laikotarpis truks nuo rugsėjo 26 iki spalio 13 dienos. Kiekvienos obligacijos nominalioji vertė yra 100 eurų. Naujųjų obligacijų palūkanų norma sieks 12–13,5 proc., o palūkanos bus mokamos kas ketvirtį. Galutinė palūkanų norma bus nustatyta iki spalio 2 dienos. Palūkanų išpirkimo terminas – 2028 m., nurodoma pranešime.

Dėl skirtingų nominalių obligacijų vertės, vieną „Mogo AS“ obligaciją turėtojas turi teisę iškeisti į dešimt naujų „Eleving Group“ obligacijų eurais.

Viešas obligacijų keitimo siūlymas Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje prasidės spalio 2 dieną ir baigsis spalio 20-ąją.

Tikimasi, kad naujosios obligacijos spalio 31 dieną bus įtrauktos į prekybą Frankfurto vertybinių popierių biržos reguliuojamoje rinkoje ir „Nasdaq Riga“ vertybinių popierių biržos reguliuojamoje rinkoje, pažymima pranešime.

Pasak „Eleving Group“ generalinio direktoriaus Modesto Sudniaus, obligacijos visada buvo vienas pagrindinių aspektų leidusių augti įmonių grupės portfeliui. Jo teigimu, dabar puikus metas investuotojams įsigyti Baltijos šalių įmonių obligacijų, nes jos siūlomos su gana patraukliomis palūkanų normomis.

„Siūlomų atkarpos palūkanų normų dydis gerokai lenkia įvairias kitas investavimo galimybes, įskaitant banko indėlius. O svarbiausia, kad obligacijų grąža yra fiksuota visą įsipareigojimų laikotarpį, todėl obligacijų turėtojai ir toliau gaus nuolatines ir pastovias pajamas iš palūkanų“, – teigė M. Sudnius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją