Didžiausios pasaulyje gėrimų gamintojos „Coca-Cola“ akcijos vertė kilo 1,3 proc., po to, kai buvo paskelbta, kad pirmojo ketvirčio bendrovės pardavimai kilo daugiau nei prognozuota. Mokėjimo bendrovių „Visa“ ir „MasterCard“ akcijų kainos stiebėsi atitinkamai po 4,07 proc. ir 3,9 proc. po informacijos, kad Kinija sudarys sąlygas bendrai JAV įmonėms įsitvirtinti jų rinkoje tose srityse, kuriose anksčiau buvo sudaryti tam tikri Centrinio Banko ribojimai. Šiandien investuotojai vertins Vokietijos, euro zonos ir JAV gamybos sektoriaus aktyvumą. Prognozuojama, kad pastarasis rodiklis Europoje kils, tuo tarpu JAV išliks nepakitęs. Taip pat JAV paaiškės, kaip apsikeitė savaitinis bedarbių paraiškų skaičius. Prognozės rodo, kad rodiklis turėtų sumažėti nuo 294 tūkst. iki 287 tūkst.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų kursas laikėsi be didesnio pokyčio ties 1,0730. Šiandien tikėtina pagrindinių valiutų kursas gali aktyviau reaguoti į JAV darbo rinkos rodiklius. Jeigu pastarieji butų paskelbti geresni, tai investuotojams suteiktų papildomo optimizmo, kad FED‘as greičiau apsispręs dėl šalies bazinės palūkanų normos padidinimo, o tai automatiškai sustiprintų JAV dolerio vertę prieš eurą. Šiandien ryte EUR/USD valiutų kursas šiek tiek susilpnėjo ir ieško krypties ties 1,0710 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Prekybos pradžioje paskelbti teigiami „Šiaulių bankas“ pirmojo ketvirčio veiklos rezultatai vakar dieną išjudino investuotojus, prekybos metu sudarant 320 tūkst. eurų apyvartą, o akcijos vertei šoktelint net 5,23 proc. Taip pat po prekybos buvo paskelbta svarbi informacija dėl įmonių grupės „Alita“ ir „Anykščių vynas“ akcininkų sprendimų. Akcininkai nusprendė, kad pastarosios bendrovės bus išbrauktos iš vertybinių popierių biržos AB „NASDAQ OMX Vilnius“ prekybos sąrašų ir jų akcijomis nebus prekiaujama reguliuojamoje rinkoje. Šie veiksmai įpareigoja bendroves paskalbti oficialius siūlymus savom akcijom supirkti. Įmonių grupė „Alita“ trečiadienį paskelbė, kad metinės pajamos per 2014 metus buvo nežymiai mažesnės, o grynasis pelnas kilo net 21,4 proc. Tuo tarpu „Anykščių vynas“ metinės pajamos traukėsi 17,2 proc., o grynasis pelnas augo iki 131 tūkst. litų nuo prieš tai buvusio 635 tūkst. litų nuostolio. Šiandien svarbesnių naujienų Baltijos akcijų rinkose skelbiama nebus, o investuotojai tikėtina aktyviau prekiaus bendrovių akcijomis, kurios anksčiau paskelbė veiklos duomenis.