Pagrindine optimizmo priežastimi tapo investuotojų lūkesčius viršiję JAV darbo rinkos duomenys. Pranešta, kad per birželį privačiame sektoriuje buvo sukurta 288 tūkst. naujų darbo vietų, nors analitikai tikėjosi 215 tūkstančių prieaugio. Taip pat į teigiamą pusę buvo peržiūrėti gegužės mėnesio duomenys, o nedarbo lygis smuko nuo 6,3 proc. iki 6,1 procento.

Vakar ECB siurprizų nepateikė ir palūkanų normų nepakeitė: bazinės palūkanų normos išliko 0,15 proc., palūkanos bankams už vienos dienos indėlius -0,10 procento. Po palūkanų paskelbimo vykusioje spaudos konferencijoje ECB vadovas M. Draghis netikėtai paskelbė, kad tikslinės ilgalaikės bankų refinansavimo operacijų apimtys gali būti padidintos iki 1 trln. eurų, jei tik tam bus poreikis. Po spaudos konferencijos EUR/USD kursas svyravo ties 1,361-1,362 JAV dolerio už eurą lygmeniu.

Šiandien pasaulyje svarbių ekonominių rodiklių neplanuojama skelbti. JAV akcijų biržos nedirbs, nes šalyje bus švenčiama Nepriklausomybės diena.

Baltijos biržose ketvirtadienį investuotojų aktyvumas buvo vasariškas, o OMX Baltic Benchmark (+0,48 proc.) indekso vertė kilo šiek tiek mažiau nei Vakarų Europos akcijų indeksai. Investuotojai skubėjo pirkti anksčiau smarkiai pigusių bendrovės „City Service“ akcijų. Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie galimus dividendus iš 2013 metų pelno, brango „Amber Grid (+1,79 proc.) akcijos.

„City Service“ (+2,86 proc., 38 tūkst. eurų apyvarta) vėl sugrįžta į investuotojų akiratį. Bendrovei balandžio 10 dieną paskelbus apie galimą pasitraukimą iš Rusijos rinkos, akcijų kaina smuko daugiau negu 14 proc., tačiau pastaruoju metu atgavo didžiąją prarastosios vertės dalį. Galima teigti, kad bendrovė pamažu atgauna pasitikėjimą investuotojų akyse o tolimesnė jos akcijų kainos dinamika priklausys nuo to, kaip sėkmingai įmonei seksis plėsti veiklą Europoje.

Šiandien stabdoma prekyba „Latvijas Gaze“ akcijomis – bendrovės akcininkai eiliniame visuotiniame susirinkime tvirtins pelno paskirstymą.  Valdyba siūlo išmokėti 0,72 euro už akciją dividendus (pajamingumas prieš mokesčius 7,1 procento).