Po D. Trumpo triumfo praėjusį antradienį investuotojai puoselėja viltis, kad kampanijos metu dalyti pažadai supaprastinti sveikatos priežiūros ir finansų sektorių reguliavimą bei investuoti į infrastruktūrą bus įgyvendinti.

„S&P 500“ akcijų indeksas pradėjo dienos prekybą pakilęs, o „Nasdaq“ ateities sandoriai pakito nežymiai.

„Rinkos rodo, kad investuotojai tiki D. Trumpo fiskalinės politikos planais, todėl investuoja į akcijas, – sakė vyriausiasis rinkos analitikas iš „Think Markets UK“ Naeemas Aslamas. -Savaitgalį D. Trumpas pristatė ne vieną sušvelnintą savo kontroversiško požiūrio variantą. Tai leidžia tikėtis, kad asmens, stojusio už didžiausios pasaulyje ekonomikos vairo, mąstyme atsirado daugiau logikos“.

Vis dėlto pasaulio akcijų rinkas smarkiai paveikė užsitęsęs obligacijų išpardavimas, investuotojams tikintis daugiau aiškumo D. Trumpo politikos atžvilgiu.

Spartaus infliacijos augimo šalyje rizika ir didesnis biudžeto deficitas, jei D. Trumpas imtųsi ženkliai didinti išlaidas, padidino JAV iždo ir kitų pasaulio obligacijų pajamingumą. Dolerio indeksas „DXY“ šoktelėjo į 11 mėnesių aukštumas.

„S&P 500“ ateities sandoriai „ESc1“ (e-mini) šoktelėjo 1,75 punkto arba 0,08 proc. Iš viso įvyko 235 123 sandoriai.

„Nasdaq 100“ ateities sandoriai „NQc1“ (e-mini) smuktelėjo 9,5 punkto arba 0,2 proc. Buvo sudaryti 38 389 sandoriai.

„Dow“ indekso „1YMc“ (e-mini) ateities sandoriai pakilo 46 punktais arba 0,24 proc., buvo įgyvendinti 51 864 sandoriai.

„Harman International“ pakilo 25,9 proc. iki 110,32 JAV dolerio už akciją po to, kai „Samsung Electronics“ paskelbė apie sprendimą įsigyti bendrovę už 8 mlrd. JAV dolerių.

„Mentor Graphics“ pasistiebė 19,1 proc. iki 36,53 JAV dolerio už akciją, kai „Siemens“ paskelbė perkanti bendrovę už 4,5 mlrd. JAV dolerių.

Pfizer“ akcijos šoktelėjo 1,5 proc. iki 33,09 JAV dolerio už akciją, kai tyrimas parodė, jog bendrovės gaminami vaistai nuo artrito yra tokie pat saugūs kaip plačiai vartojami receptiniai nuskausminamieji ibuprofenas ir naproksenas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)