Nelikvidus turtas nusmukdė bankų balanso rodiklius ir pastūmėjo „Lehman Brothers” banką kreiptis dėl bankroto procedūros pradžios bei skatino šią savaitę „American International Group” suteikti finansinę pagalbą.

Plane gali būti įtrauktas fondo įsteigimas, kuris pirktų nesėkmingą bankų turtą, panašus į „Resolution Trust Corporation” (RTC), kuriam buvo skirtas vaidmuo 1980-ųjų metų pabaigoje įveikti paskolų krizes.

Masafumi Yamamoto, „Royal” banko Škotijoje tarptautinės valiutų prekybos strategas teigė, kad investuotojai pirko dolerį tikėdamiesi, kad naujos pastangos visapusiškai išspręs finansinės sistemos problemas ir tai yra geriau nei spręsti rūpesčius kiekvienos finansų įmonės atskirai.

"Naujienos numalšino investuotojų susierzinimą dėl rizikingų lėšų ir padidino dolerio paklausą", - teigė Yamamoto.

Dolerio indeksas šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu pakilo 1,2 procento iki 79,049.

Euras nukrito 1,3 procento iki 1,4160 dolerio, tęsdamas savo kritimą nuo ketvirtadienio, kai buvo pakilęs iki 1,4543 dolerio ir taip pasiekęs dviejų savaičių aukštumą. Doleris pakilo 1,6 procento iki 107,10 jenos.

Iki šiol rinkos dalyviai teigia, kad rinkos dar nėra patikimos net ir po Federalinio rezervų ir kitų didžiausių bankų siūlymų teikti milijardus dolerių pasaulinėms rinkoms, kad palengvintų finansinį spaudimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją