Spaudimas doleriui sustiprėjo antradienį, prasidėjus Federalinio rezervų banko dviejų dienų posėdžiui dėl monetarinės politikos. Analitikai tikisi, kad JAV centrinis bankas bazinės palūkanų normos nekeis ir paliks ją lygią 2 proc. Tačiau prekiautojai laukia pranešimo, kuris turi būti paskelbtas po Federalinio rezervo posėdžio, kad gautų užuominų apie galimą palūkanų padidinimą vėliau šiais metais.

Analitikai sako, kad antradienio naujienos pablogino Federaliniam rezervui reikalus, nes jis stengiasi, kad kovodama su sparčiau kylančiomis maisto ir energijos kainomis, ekonomika nenugrimztų į recesiją

„Tikrosios naujienos JAV yra tikrai prastos ir tai nusmukdė dolerį. Tačiau Federalinis rezervas turi imti kažkokių veiksmų, kadangi infliacijos prognozės dar padidėjo“, - teigė „UBS AG“ valiutų strategas Benediktas Germanier.

„Ekonomikai reikia, kad Federalinis rezervų bankas jau dabar padidintų palūkanas, tačiau tai padaryti nėra lengva, ypač kai stiprėja infliacijos spaudimas, kurį iš dalies sukėlė aukštos energijos kainos ir silpnas doleris“, - pridūrė jis.

Euras pasiekė 1,5621 dol. sesijos aukštumą paskelbus naujienas, kurios parodė, kad dėl aukštų kainų amerikiečių pasitikėjimas birželio mėnesį susilpnėjo.

Vėlyvos popietinės prekybos metu, euras jau buvo pakilęs 0,3 proc. iki 1,5569 dol. Jenos atžvilgiu doleris nežymiai smuktelėjo iki 107,75 jenos.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją