Centrinio banko vadovas pažymėjo, kad  „ECB yra pasirengęs veikti kitą kartą“, taip pat pabrėžė žemos infliacijos euro zonoje sukeliamas rimtas problemas. Taigi M. Draghis savo komentarais bent trumpam susilpnino eurą (šįryt EUR/USD kursas 1,3841 JAV dolerio už eurą) ir gerokai padidino rinkos dalyvių lūkesčius sulaukti pinigų politikos švelninimo jau birželį, kada įvyks kitas ECB susitikimas. Būtent birželį bus paskelbtos ir naujos pagrindinių euro zonos makroekonomikos rodiklių prognozės, kurios veikiausiai rodys žemą infliacijos lygį euro zonoje ir gali būti lemiamas katalizatorius ECB veiksmams.

Europos akcijų rinkų investuotojai optimistiškai įvertino ECB spaudos konferenciją (EUROSTOXX +1,41 proc.), taip pat teigiamais indeksų pokyčiais prasidėjo ir prekyba JAV rinkose. Visgi artėjant prekybos sesijos pabaigai akcijų pasiūla padidėjo – S&P500 ir NASDAQ smuktelėjo atitinkamai 0,14 proc., ir 0,40 procento. FED vadovė J. Yellen atsakinėdama į senatorių klausimus gynė pinigų politiką  ir pažymėjo, kad FED neketina padidinti tikslinės infliacijos ribos, kuri šiuo metu siekia 2 procentus. Technologijų sektoriuje vakar akcijų nuosmukiu išsiskyrė „Tesla Motors“ (-11 proc. ). Silicio slėnio bendrovė paskelbė, kad 2 ketvirtį tyrimų ir vystymo išlaidos didės 30 proc., o baterijų tiekimo sutrikimai kiek ribos produkcijos mastą, kuris turėtų didėti antroje metų pusėje.

Šįryt Azijos rinkos neįgauna vienos krypties, indeksų pokyčiai yra nuosaikūs (NIKKEI +0,15 proc., HANG SENG -0,04 proc.). Šiandien dėmesį verta atkreipti į Vokietijos prekybos balanso ir JAV didmeninės prekybos apyvartos duomenis. Tuo tarpu Latvija skelbs 1 ketvirčio BVP duomenis.

Baltijos šalių biržos judėjo priešinga Vakarų Europos rinkoms kryptimi: OMXV, OMXT ir OMX smuktelėjo atitinkamai 0,3 proc., 1,1 proc. ir 0,9 procento. Bendra biržų apyvarta siekė beveik 1,2 mln. eurų. Talino biržoje aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ (137 sandoriai, 485 tūkst. eurų apyvarta) akcijomis. Vakar buvo pirma diena, kada OEG akcijų nusipirkę investuotojai nebeįgijo  teisių į patvirtintus dividendus (0,10 euro už akciją), todėl akcijų kaina koregavosi iki 1,79 euro. Tuo tarpu Vilniaus biržoje investuotojų dėmesio centre išliko „Amber Grid“ (+2,94 proc., 23 tūkst. eurų apyvarta), taip pat aktyviai prekiauta TEO LT (0 proc., 132 tūkst. eurų apyvarta).

Šiandien daugiausiai dėmesio turėtų atitekti TEO LT, kadangi yra paskutinė diena, kada TEO akcijų nusipirkę investuotojai įgis teises į patvirtintus dividendus (0,19 lito už akciją) ir išmoką iš įstatinio kapitalo mažinimo (0,25 lito už akciją), iš viso - 0,44 lito (0,127 euro) už akciją. Taip pat šiandien yra paskutinė diena, kada „Aprangos“, „Kauno energijos“, „Klaipėdos naftos“, „Pieno žvaigždžių“ ir „Vilniaus baldų“ akcijų įsigiję rinkos dalyviai dar įgis teises į dividendus už 2013 metus. Šių bendrovių kontekste patraukliai atrodo „Apranga“ (0,1448 euro dividendų už akciją)  ir „Vilniaus baldai“ (2,5487 euro dividendų už akciją).