Bitkoinas pastaraisiais mėnesiais demonstruoja stiprius rezultatus, kuriuos skatina lūkesčiai, kad JAV įstatymų leidėjai leis sukurti vadinamuosius biržoje prekiaujamus fondus (EFT), kurie padeda stebėti kainą ir leidžia visuomenei investuoti į kriptovaliutas neperkant jų tiesiogiai.

Nors po praėjusį mėnesį Vašingtono uždegtos žalios šviesos bitkoino kursas nusmuko, nuo sausio 22 d. jis pakilo 25 proc.

Remiantis „Bloomberg“ duomenimis, kursas pasiekė 50 328 JAV dolerius, o tai yra aukščiausias lygis nuo 2021 m. pabaigos.

Stebėtojai yra optimistiškai nusiteikę dėl perspektyvų.

„Entuziastingi pirkėjai pritraukia daugiau entuziastingų pirkėjų, o tai dar labiau išaugina kainas“, – sakė Fadi Aboualfa iš įmonės „Copper Technologies“.

Antradienį 3 val. 30 min. Grinvičo (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku bitkoino kursas jau buvo šiek tiek sumenkęs, iki 49 950 JAV dolerių.

Nors šios kriptovaliutos vertė nesiekia 2020 m. užfiksuotų rekordinių beveik 69 000 JAV dolerių, pastarasis prieaugis žymi atsigavimą po keleto didelio atgarsio sulaukusių skandalų ir žlugimų, sukrėtusių kriptovaliutų rinką.

Praėjusiais metais dramatiškai žlugo antra pagal dydį pasaulyje kriptovaliutų birža FTX, o jos vadovui Samui Bankmanui-Friedui gresia 110 metų belangės už tai, ką prokurorai pavadino „vienu didžiausių finansinio sukčiavimo atvejų Amerikos istorijoje“.

Be to, lapkritį atsistatydino didžiausios pasaulyje kriptovaliutų biržos „Binance“ generalinis direktorius Changpeng Zhao, jam ir visai kompanijai pripažinus kaltę dėl pinigų plovimo taisyklių pažeidimo.
Bitkoino kursą taip pat skatina viltys, kad JAV Federalinis rezervų bankas (FED) šįmet pradės mažinti palūkanų normas, nes infliacija mažėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją