Kas vyksta rinkoje. Prieš savaitę dar netoli 40 tūkst. JAV dolerių buvęs BTC pirmadienį pirmą kartą per nuo 2021 m. gruodžio perkopė 50 tūkst. JAV dolerių ribą, šalia kurios antradienio rytą ir laikėsi.

Analitikai komentuoja, kad prie tokio brangimo prisidėjo ir geri BTC ETF (exchange-traded fund, biržoje prekiaujamas fondas) rezultatai – jie ir toliau aktyviai pildomi. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad instituciniai investuotojai vis daugiau kapitalo skiria BTC, o visa tai vyksta tuo metu, kai vis didesnė dalis BTC turėtojų atsisako parduoti, bent jau už dabartines kainas. Ir kol vieni analitikai jau mato didesnę nei 100 tūkst. JAV dolerių už BTC kainą, kiti įspėja, kad dabartinis ralis gali ir išsikvėpti.

Bet kuriuo atveju bent jau kol kas „Google Trends“ duomenys rodo, kad pasaulinių „bitcoin“ paieškų internete dabar yra netgi mažiau nei prieš metus. Iki šiol didesnės masės dažniausiai prisijungdavo tik kai jau BTC būdavo gerokai pabrangęs.

Nesutaupyti milijardai. Viena didžiausių kripto keityklų, „Coinbase“ skaičiuoja, kad 2022 m. vien tik JAV vartotojai būtų sutaupę kreditinių kortelių operacijų mokesčiams išleistus 74 mlrd. JAV dolerių, jei būtų naudojęsi blokčeino įgalintomis technologijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją