Obligacijų pajamingumų ūgtelėjimas, panašu, privertė investuotojus susimastyti, ar akcijos nėra per brangios net turint omenyje tikėtiną ekonomikos atsigavimą. Kad rinkoje tikimasi spartaus ekonomikos grįžimo į įprastas vėžes, rodo į aštuonių metų aukštumas užkopusi vario kaina. FED vadovė J. Yellen vakar dar kartą pabrėžė spartaus 1,9 trilijono JAV dolerių biudžeto išlaidų paketo įgyvendinimo būtinybę, anot jos, leistų šalyje pasiekti pilną užimtumą jau 2020 metais. Vakar paskelbta, kad JAV per savaitę užregistruota 861 tūkst. naujų bedarbių – 88 tūkst. daugiau, negu prognozuota. Filadelfijos FED ekonomikos perspektyvų vertinimo indeksas viršijo lūkesčius. „Brent“ tipo naftos kaina smuktelėjo primą kartą per pastarąsias penkias prekybos sesijas (0,64 proc.), šįryt 8.15 val. Lietuvos laiku dar 0,91 proc. (iki 63,35 JAV dolerio už barelį). Jungtinėje Karalystėje sėkmingai vykstanti vakcinacija nuo „Covid-19“ toliau stiprina svaro sterlingų kursą. Vakar svaras euro atžvilgiu pabrango dar 0,37 proc., iki 0,865 svaro už eurą. Tai aukščiausias lygis nuo 2020 m. kovo mėnesio. Jungtinė Karalystė pagal paskiepytų gyventojų dalį nusileidžia tik Izraeliui ir Jungtiniams Arabų Emyratams.

Baltijos šalių biržose dominavo prekyba bankų akcijomis. „Coop Pank“ akcijų kainos ralis tęsėsi šeštą prekybos sesiją iš eilės (+2,17 proc.), „LHV Group“ akcijos atpigo 2,18 proc., Šiaulių banko pabrango 1,18 procento. Bendrai bankų akcijų perleista už 1,57 mln. eurų, kas sudarė 55 proc. visos prekybos apyvartos. Šiaulių bankas pranešė, kad „Moody‘s Investor Service“ patvirtino anksčiau suteiktą ilgalaikių indėlių reitingą „Baa2“, o jo perspektyvą pakeitė iš stabilios į teigiamą. „Moody‘s“ pranešime teigiama, kad reitingų perspektyva pagerinta įvertinus lūkesčius, kad Šiaulių bankas išlaikys tvirtą kapitalo poziciją, užtikrins tvarų pelningumą, sėkmingai valdys turto riziką ir rizikos apetitą. Aktyviai vakar prekiauta ir „Ignitis grupės“ akcijomis – apyvarta siekė 380,9 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,48 proc. (iki 21,05 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)