Kartu signalizuota, kad palūkanos yra pakankamai aukštos infliacijai suvaldyti, o tai gali reikšti, kad palūkanų normų pakėlimas galėjo būti paskutinis. Dar verta pažymėti, kad ECB reikšmingai sumažino BVP augimo prognozes ir nežymiai nukirpo infliacijos projekcijas. Po tokių naujienų mažėjo daugumos valstybių obligacijų pajamingumai, pavyzdžiui, 10 metų nerizikingomis laikomų Vokietijos obligacijų pajamingumas siekia apie 2,6 procento.

Euras JAV dolerio atžvilgiu pigo ir dabar svyruoja ties 1,065 JAV dolerio už eurą lygiu. Akcijų rinkose įsivyravo optimizmas – EURO STOXX 50 akcijų indekso reikšmė kilo 1,3 procento.

Tuo tarpu Azijos rinkose investuotojai džiaugiasi analitikų lūkesčius viršijusiais rugpjūčio mėnesio Kinijos pramonės produkcijos ir mažmeninių pardavimų duomenimis. Japonijos NIKKEI akcijų indekso reikšmė kyla 1,14 proc., Honkongo HANG SENG auga 1 procentu.

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta „Ignitis grupė“ akcijomis. Jų 326 sandoriais perleista už 580 tūkst. eurų, kaina sumažėjo 0,73 proc. iki 20,3 euro už akciją. OMXB indeksas krito 0,62 proc., bendra Baltijos biržų apyvarta buvo 2,3 mln. eurų. Dar kiek reikšmingesniais akcijų kainos pokyčiais išsiskyrė „Tallink Grupp“ (-1,73 proc.) ir „Coop Pank“ (-2,24 proc.). Investuotojai naujieną, apie „Enefit Green“ pasirašytą 180 mln. eurų paskolos sutartį su Europos investicijų banku sutiko pozityviai, akcijų kaina didėjo 1 procentu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją