Europoje tuo tarpu sesija baigėsi teigiamoje zonoje – „STOXX 50“ +1,21 procento. J. Powell savo kalboje tvirtino, kad FED‘as toliau „veiks atsargiai“, tačiau nedvejos toliau griežtinti pinigų politikos jei to prireiks. FED vadovas taip pat užsiminė, kad bankas prisiima riziką, kad trumpuoju laikotarpiu politika gali būti per griežta. Taip pat buvo pakartotas infliacijos suvaldymo ties 2 procentais tikslas, ir pabrėžta, kad bankas dar nėra tikras ar ji pilnai suvaldyta. Kitoje diskusijoje FED Ričmondo banko prezidentas T. Barkin nebuvo tikras, ar griežtinimo ciklas jau baigtas, tuo tarpu Atlantos FED vadovas R. Bostic užsiminė, kad greičiausiai palūkanų kėlimų daugiau nebus, tačiau abu sutarė – dar nematome pilno ligšiolinių palūkanų pakėlimo efekto. Taigi rinkoms buvo nusiųsta prieštaringa žinutė – politikos sugriežtinimas padėjo infliacijai sumažėti, tačiau kova su ja dar nėra baigta ir reikalui esant ryžto toliau veikti netrūks.

Po šių komentarų, iš ateities sandorių išskaičiuota tikimybė, kad palūkanos JAV bus dar kartą keliamos padidėjo iki 22 procentų. Azijos rinkose daugumos rinkų pokyčiai buvo neigiami.

OMXB kilo 0,28 proc., bet bendra biržų apyvarta sumenko iki 1,15 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis (-0,61 proc., apyvarta 309 tūkst. eurų). Pirma paukštininkyste, vištų kiaušinių gamyba ir prekyba užsiimančios Latvijos įmonių grupės „APF Holdings“ (simboliškai Baltijos First North akcijų sąraše įmonės trumpinys yra „EGG“) prekybos sesija taip pat nebuvo labai aktyvi (apyvarta siekė vos 9 tūkst. eurų, akcijų kaina nuo IPO kainos krito 1,96 procento iki 5,01 euro). Pasyviai prekiauta ir obligacijų rinkoje (apyvarta 114 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją