Europos biržose vyravo nuosaikus optimizmas – „Stoxx 600“ +0,27 procento, tuo tarpu Azijoje kryptys išsiskyrė: Japonijos „Nikkei 225“ +0,52 proc., Honkongo „Hang Seng“ -1,75 proc., Pietų Korėjos „Kospi“ -0,73 procento. Tarp Izraelio ir „Hamas“ oficialiai įsigaliojo paliaubos. Japonijos infliacija, nors ir buvo mažesnė, nei prognozavo analitikai, tačiau panašu, kad kainų augimas įsibėgėja (spalio mėnesį augimas siekė 3,3 proc. metiniu tempu, kai rugsėjo mėnesį siekė 3 proc.). Eurozonos lapkričio mėnesio išankstinis gamybos sektoriaus PMI indeksas viršijo prognozes (faktinis 43,8, kai prognozė 43,5), tačiau paskelbti duomenys sulaukė mažai investuotojų dėmesio (indeksas vis dar gerokai žemiau 50 punktų ribos, skiriančios augimą nuo nuosmukio).

Šiandien gamybos ir paslaugų sektoriaus PMI indeksus skelbs ir JAV, taip pat investuotojai seks ir ECB prezidentės Ch. Lagarde kalbą. JAV tradiciškai vyks „Juodojo penktadienio“ išpardavimai. Primenama, kad šią dieną minima ir alternatyvi „Nieko nepirkimo diena“, skatinanti susilaikyti nuo nereikalingų pirkinių ir atkreipti dėmesį į vartotojiškumą ir jo žalą.

Prekyba Baltijos biržose buvo vangi. OMXB indekso vertė kito nežymiai (+0,1 proc.), bendra biržų apyvarta siekė 1,1 mln. eurų. Aktyviausia prekyba vyko Talino biržoje, „Enefit Green“ (+0,88 proc.) ir „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (-0,1 proc.) akcijų buvo perleista atitinkamai už 372 tūkst. EUR ir 213 tūkst. eurų. „Grigeo“ (-0,41 proc.) paskelbė 2023 metų 9 mėnesių tarpinę finansinę ataskaitą. Pardavimų apyvarta mažėjo 2 proc. iki 149,4 mln. EUR, EBITDA didėjo 120 proc. iki 31,1 mln. EUR. Šiaulių bankas oficialaus siūlymo metu įsigijo 2 272 571 savų akcijų. Įsigytas akcijas planuojama skirti banko darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją