Paslaugų sektoriaus PMI indeksai, vis dar laikosi virš 50 punktų ribos, skiriančios augimą nuo nuosmukio (JAV – 54,1, Euro zonoje 52,4 punkto), tačiau pramonės PMI abiem atvejais pastebimai sumažėjo (JAV – 46,3, kai prognozuota 48,5, Euro zonoje 43,6, kai prognozė 44,8 punkto).

Investuotojai atsargiai vertina neramumų Rusijoje įtaką žaliavų rinkoms. Gedimai viename didžiausių Norvegijos dujų terminale ir planai uždaryti didžiausius Nyderlandų dujų gręžinius ir taip sąlygoja didžiausią dujų kainų kintamumą nuo Rusijos karinės invazijos į Ukrainą pradžios. Nors dujų eksportas iš Rusijos yra mažėjantis, tačiau tokios šalys kaip Austrija ar Slovakija vis dar stipriai priklausomos nuo dujų tiekimo iš Rusijos, tad galima tikėtis kiek didesnio dujų kainų Europoje kintamumo.

Azijoje šįryt dauguma indeksų taip pat smuktelėjo.

Penktadienį nedirbant Talino ir Rygos akcijų biržoms, Vilniuje prekyba buvo vangi (apyvarta – 188 tūkst. eurų). Bent 40 tūkst. eurų apyvartą pasiekė prekyba Šiaulių banko (-0,16 proc. ) ir „Ignitis grupės“ (+0,25 procento) akcijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją