Atlantos FED banko vadovas R. Bostic pareiškė, kad jo nuomone, palūkanos iki metų pabaigos turėtų būti padidintos iki 4-4,5 procento. Jis taip pat skeptiškai įvertino galimybę, kad palūkanos būtų pradėtos mažinti jau 2023-iaisiais. JAV doleris euro atžvilgiu vakar pabrango daugiau, negu 1 proc. – iki 0,988 dolerio už eurą.

Italijos ir Ispanijos pramonės ir paslaugų sektoriaus PMI indeksai rugsėjį buvo prastesni, negu prognozuota. Visi rodikliai smuktelėjo žemiau 50 punktų ribos, skiriančios augimą nuo nuosmukio.

OPEC+ šalys nusprendė sumažinti naftos gavybą 2 mln. barelių per dieną. WTI tipo nafta brango trečią prekybos sesiją iš eilės (+1,43 proc.) ir pakilo į aukščiausią lygį per pastarąsias tris savaites (87,76 JAV dolerio už barelį). OPEC+ sprendimo poveikį naftos kainai kiek apribojo žinia, kad JAV ketina iš savo rezervo panaudoti papildomus 10 mln. barelių naftos.

„Fitch“ kredito reitingų agentūra sumažino Jungtinės Karalystės skolinimosi reitingo perspektyvą į neigiamą. Tai reiškia, kad šalis gali prarasti savo AA- kredito reitingą. Tarp svarbiausių šiandien skelbiamų makroekonominių rodiklių – JAV per savaitę naujai užregistruotų bedarbių ir euro zonos rugpjūčio mėn. mažmeninės prekybos duomenys.

Azijos šalių biržose šįryt 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo pakilęs 0,92 proc., Pietų Korėjos KOSPI 1,23 proc., Indijos „BSE 30“ 0,67 procento. Kinijoje prekyba akcijomis nevyks iki pat savaitės pabaigos.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pirkėjai. OMXB indekso vertė vakar padidėjo 0,31 procento. Didesniu, negu 1 proc. kainos pokyčiu tarp bent 10 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių pagrindiniame sąraše išsiskyrė tik „Merko Ehitus“ (+2,36 proc., iki 13 eurų už akciją). Šįryt „Tallinna Sadam“ pranešė, kad trečią 2022 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu, krovinių apimtis sumažėjo 21,5 proc., o keleivių skaičius išaugo daugiau, negu du kartus (129,4 procento). „DelfinGroup“ pranešė, kad trečią ketvirtį išduotų paskolų skaičius išaugo 53 procentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją