Tuo tarpu veiksmo netrūko obligacijų rinkose: JAV 10-ies metų vyriausybės vertybinių popierių pajamingumas perlipęs 5 proc. ribą (aukščiausią nuo 2007 metų) dienos eigoje krito bene 20 bp., panaši tendencija buvo ir su Vokietijos atitinkamo termino VVP, kurių pajamingumas šiuo metu siekia 2,87 procento.

Bitkoino kaina pašoko 14 proc. ir pasiekė 35 tūkst. dolerių ribą po spekuliacijų apie galimą JAV vertybinių popierių ir biržų komisijos leidimą steigti biržoje prekiaujamus fondus tiesiogiai investuojančius į kriptovaliutas.

Dėl sąlyginės ramybės Izraelio ir „Hamas“ konflikte naftos kaina („Brent“ tipo) koreguojasi 2,2 procento. Šiandien ketvirčio rezultatus skelbs per keturiasdešimt „S&P500“ indeksą sudarančių įmonių, tarp jų „General Electric“, „General Motors“ „Coca-Cola Co.“, Google valdanti „Alphabet Inc.“ ir „Microsoft Corp.“. Kol kas iš įmonių, jau skelbusių rezultatus, didžioji dauguma (trys ketvirčiai) viršija prognozes.

Baltijos biržose OMXB krito 0,27 proc., apyvarta siekė vos 908 tūkst. eurų. 100 tūkst. eurų apyvartos ribą peržengė tik dvi energetikos įmonės: „Enefit green“ -0,88 proc. ir „Ignitis grupė“ (kaina nekito). „Eleving Group“ pranešė išplatinusi 50 mln. eurų obligacijų emisiją. Už penkerių metų trukmės obligacijas įmonė siūlė 13 proc. palūkanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją