Penktadienio prekybos sesija prasidėjo dar vienu smarkiu išpardavimu, bet vėliau indeksai patraukė į viršų ir dienos nuosmukiai gerokai mažesni, negu ketvirtadienį („S&P 500“ -0,81 proc., „Dow Jones“ -0,56 proc., NASDAQ -1,27 proc.). „S&P 500“ indeksui atsitiesti padėjo brangstančios finansų sektoriaus bendrovių akcijos.

Europos akcijų „Stoxx Europe 600“ smuktelėjo šeštą kartą per pastarąsias septynias prekybos sesijas (-1,13 procento).

Brent“ tipo nafta penktadienį atpigo 3,20 proc. (iki 42,66 JAV dolerio už barelį), o WTI tipo naftos kaina (-3,87 proc.) smuktelėjo žemiau 40 JAV dolerių už barelį ribos – iki žemiausio lygio nuo birželio.

Išpardavimo nuotaikos vyravo ir obligacijų rinkoje – JAV vyriausybės 10-ies m. vertybinių popierių pajamingumas šoktelėjo 8 baziniais punktais – iki 0,72 procento. Penktadienį paskelbti JAV rugpjūčio mėn. darbo rinkos duomenys rodo, kad naujų darbo vietų per mėnesį sukurta maždaug tiek, ir tikėtasi (1,37 mln.), o nedarbo lygis siekė tik 8,4 proc. – 1,4 proc. punkto mažiau, negu prognozuota.

JAV akcijų biržos šiandien nedirbs, Azijoje 8.30 val. Lietuvos laiku indeksų kryptys išsiskyrė (Japonijos NIKKEI -0,39 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ -0,37 proc., Pietų Korėjos KOSPI +0,68 procento).

Penktadienį smuktelėjo visi trys Baltijos šalių indeksai (OMXV -0,41 proc., OMXT -0,62 proc., OMXR -0,55 procento). Tiesa, tarp bent 50 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių pozicijų didesnių, negu 1 proc. kainos nuosmukių nepasitaikė.

Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis (sudaryti 349 sandoriai už 363,6 tūkst. eurų), kaina smuktelėjo 0,69 proc., iki 0,432 euro už akciją.

Ignitis grupė“ pranešė, kad ketina paskelbti registracijos dokumentą ir, atsižvelgdama į rinkos sąlygas, svarsto dėl tolesnio galimo pasiruošimo pirminiam bendrovės vertybinių popierių viešam siūlymui. „Ignitis grupė“ planuoja įtraukti savo akcijas į prekybą „Nasdaq Vilniaus“ pagrindiniame sąraše ir akcijas reprezentuojančius depozitoriumo pakvitavimus – į prekybą Londono akcijų biržoje. „Ignitis grupė“ taip pat pranešė apie LR Vyriausybės nutarimu rugsėjo 4 d. įsigaliojusią atnaujintą dividendų politiką, kuria remiantis, už 2020 m. bus išmokėta 85 mln. eurų o vėliau dividendams bus skiriama bent 3 proc. didesnė suma, negu už praėjusius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)