Europoje „STOXX 50“ -0,3 procento. Labai aiškios krypties nėra ir Azijos rinkose šįryt. Gal kiek išsiskiria Honkongo „Hang Seng“ -2,2 procento. Pagrindinė to priežastis technologijų sektoriaus akcijų su daugiau kaip 10 procentų krentančios „Alibaba Group Holding Ltd.“ akcijomis priešakyje. Įmonė pranešė, kad dėl JAV taikomų ribojimų pažangių lustų eksportui į Kiniją, atsisako savo planų atskirti debesijos paslaugų verslą, nes tai turės neigiamos įtakos toliau sėkmingai vystyti šią veiklą. Siekiant iš naujo įvertinti rinkos situaciją taip pat stabdomi planai vykdyti maisto produktų prekybos tinklo „Freshippo“ pirminį viešą akcijų siūlymą. Dėl mažėjančios paklausos toliau krenta naftos kainos. „Brent“ tipo naftos kaina per savaitę nukrito 5 procentais. Rinkos dalyviai jau dairosi į OPEC+ narius ir galimą tolimesnį jų gavybos mažinimą.

Baltijos OMXB indekso reikšmė augo 0,27 proc., bendra biržų apyvarta siekė 1,7 mln. eurų. Talino biržoje aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ (+2,07 proc.) ir „Enefit Green“ (-0,39 proc.) akcijomis, kurių atitinkamai perleista už 389 tūkst. ir 247 tūkst. eurų. Vilniaus biržoje išsiskyrė „Ignitis grupės“ (-0,71 proc., apyvarta 219 tūkst. eurų) akcijos. Šiaulių bankas sėkmingai išplatino obligacijų emisiją už 50 mln. eurų. Buvo papildoma jau prieš kelis metus išleistų ir 2025 spalio 7 dienos išperkamų obligacijų emisija.

Papildomos obligacijos išplatintos su 6,7 proc. pajamingumu iki išpirkimo (arba 8,25 procento iki pirmalaikio išpirkimo opcijos). Obligacijos išleistos su tikslu vykdyti būsimus banko priežiūros institucijų nustatytus minimalius nuosavų lėšų ir tinkamų įsipareigojimų reikalavimus (MREL).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją