Europos „Stoxx Europe 600“ pakilo 1,42 proc., JAV „S&P 500“ 1,78 proc., NASDAQ 2,40 procento.

J. Biden‘as pareiškė, kad vis dar mato esant galimybę pasiekti susitarimą su demokratų senatoriumi J. Manchin’u dėl beveik 2 trilijonų JAV dolerių biudžeto išlaidų paketo (pastarasis blokuoja jo priėmimą). „Micron Technologies“ akcijų kaina pašoko 10,54 proc., bendrovei pagerinus savo pajamų prognozę.

„Nike“ akcijos po šešias prekybos sesijas iš eilės užtrukusio nuosmukio pabrango 6,15 proc., paaiškėjus, kad suprastėjusius rezultatus Kinijoje kompensavo gerokai išaugę pardavimai Šiaurės Amerikoje.

Naujausi duomenys rodo, kad naftos atsargos JAV sumažėjo 3,67 mln. barelių – iki žemiausio lygio per pastarąsias 11 savaičių. „Brent“ tipo naftos kaina šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku buvo pakilusio 3,44 proc., iki 73,98 JAV dolerio už barelį.

Šiandien posėdžiaus Čekijos centrinis bankas. Kaip ir daugelyje kitų regiono šalių, pinigų politika Čekijoje sparčiai griežtinama kovojant su smarkiai išaugusia infliacija. Prognozuojama, kad bazinė palūkanų norma bus padidinta 0,75 proc. punkto – iki 3,50 proc. (nuo birželio palūkanų norma padidinta 3,25 proc. punkto).

Šiandien bus paskelbti Ispanijos, Prancūzijos ir Rusijos gamintojų kainų indeksai.

Baltijos šalių biržose investuotojai aktyvių veiksmų nesiėmė. OMXB indeksas vakar pakilo 0,28 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 2,5 mln. eurų. Tarp 10-ies didžiausią prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių didesnių, negu 1 proc. kainos pokyčių nebuvo. „LHV Group“ akcijos pabrango 0,23 proc., „Enefit Green“ 0,26 proc. (apyvarta – atitinkamai 584,3 ir 461,7 tūkst. eurų). „Baltic First North“ sąraše toliau aktyviausiai prekiaujama biržos naujokės „Text Magic“ akcijomis. Jų perleista už 100,1 tūkst. eurų, kaina sumažėjo 2,41 proc., bet nuo pirminio viešo akcijų siūlymo yra pakilusi 78 procentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją