Nuo šių metų sausio iki spalio, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, pramonės sektoriaus bendrovės uždirbo 7,8 proc. mažiau.

Turint mintyje, kad Kinija susiduria su ekonomikos augimo lėtėjimo iššūkiais, toks rodiklis leidžia investuotojams daryti prielaidas apie ekonomikos augimo trapumą. Šįryt 9 val. Lietuvos laiku Honkongo HANG SENG indekso reikšmė mažėja apie 0,40 proc., Japonijos NIKKEI apie 0,50 procento.

Tuo tarpu Izraelio ir „Hamas“ karui pasiekus laikinas paliaubas, žaliavų rinkose jau kelias prekybos sesijas iš eilės pinga nafta. „Juodojo aukso“ kaina mažėja apie 0,50 procento. WTI rūšies naftos, iš esmės išgaunamos JAV, kaina svyruoja ties 75 JAV doleriais už barelį. Europai aktualesnės BRENT rūšies naftos kaina krenta iki maždaug 80 JAV dolerių už barelį.

Šį ketvirtadienį laukiama svarbaus naftą eksportuojančių šalių organizacijos OPEC+ susitikimo, kuriame organizacija nustatys gavybos apimtis 2024 metams.

Baltijos šalių rinkose penktadienį aktyviausiai prekiauta atsinaujinančios energetikos įmonės „Enefit Green“ vertybiniais popieriais, kurių kaina didėjo 1,91 proc. iki 3,524 euro už akciją, apyvarta siekė apie 604 tūkst. eurų.

Šiaulių banko akcijos brango beveik 2,5 proc. iki 0,675 euro už akciją (546 tūkst. eurų apyvarta). Artimiausiu metu daugelis bendrovių skelbs 9 mėnesių veiklos rezultatus, taigi antroje savaitės pusėje galima tikėtis kiek aktyvesnės prekybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją