Investuotojai toliau vertina Kinijos ekonomikos augimo perspektyvas, o tiksliau tariant, ekonomikos augimo lėtėjimo tempą. Pavyzdžiui, šiandien paskelbta, kad Kinijos eksporto apimtys smuko jau 3 mėnesį iš eilės. Importo apimtys lygiai taip pat mažėjo. Abu rodikliai buvo prasteni negu prognozavo analitikai, o pagrindine tokių duomenų priežastimi įvardijamas bendras pasaulinės paklausos smukimas.

Finansų ministerija nuo 2023 m. rugpjūčio 7 d. atnaujina Vyriausybės taupymo lakštų (VTL) platinimą. Taupymo lakštai, kuriuos išleidžia Lietuvos Respublikos Vyriausybė – tai fiziniams asmenims skirti skolos vertybiniai popieriai. Lietuvos Respublikos Vyriausybė prisiima atsakomybę sumokėti nominalią obligacijų vertę ir sukauptas palūkanas nustatytą išpirkimo dieną. Šiuo metu platinamos 366 dienų emisijos metinė palūkanų norma siekia 3,7 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją