Infliacijos pažabojimas dar nėra baigtas, tad palūkanos bus keliamos ir toliau, tačiau nuosaikesniu tempu, pažymėjo jis. Šiuo metu tikimybė, išskaičiuota iš ateities sandorių, kad FED pakels palūkanas jau ateinančiame susitikime (liepos 26 d.) siekia 70 procentų. Įstatymų leidėjai taip pat darė spaudimą dėl bankinio sektoriaus priežiūros stiprinimo.

Europoje „Stoxx 600“ krito 0,5 proc., šįryt Japonijos „Nikkei 225“ taip pat krenta (-0,53 procento). Kinijos ir Honkongo biržos šiandien nedirba.

Šiandien sprendimus dėl monetarinės politikos skelbs Anglijos, Norvegijos ir Šveicarijos centriniai bankai. Tikimąsi, kad palūkanas kels visi po 0,25 procento. Šiandien bus skelbiami JAV naujai užregistruotų bedarbių duomenys, taip pat tęsis J. Powello klausimų sesija Kongrese.

Baltijos birža aktyvumu neišsiskyrė, OMXB indekso vertė nekito. Tarp pasiekusių bent 100 tūkst. eurų apyvartą didžiausiu pokyčiu išsiskyrė „Tallinna Sadam“ (+1,28 proc., apyvarta – 101 tūkst. eurų) ir Šiaulių bankas (-0,94 proc., apyvarta – 125 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją