Prastesni buvo ir birželio mėn. mažmeninės prekybos duomenys, tačiau kiek netikėtai blogas naujienas atsvėrė pramonės produkcijos augimas (4,4 proc., metiniu tempu, kai prognozė 2,5 procento). Daugelis analitikų pabrėžia, kad į dideles ambicijas dėl ekonomikos augimo valdžia kol kas atsako tik kalbomis apie poreikį vykdyti labiau skatinančią politiką, tačiau realių veiksmų vis dar nepakanka. Į šias naujienas investuotojai sureagavo nervingai: „Shanghai Composite“ krenta 1,21 procento, Kinijos juanis dolerio atžvilgiu po naujienų smuktelėjo apie 0,5 procento. Penktadienį pagrindinės pasaulio akcijų rinkos dideliais pokyčiais nepasižymėjo: „STOXX 600“ -0,11 proc., „S&P 500“ -0,1 proc., „Dow Jones“ +0,33 procento.

Antrojo ketvirčio rezultatų skelbimo sezoną pradėję didieji JAV bankai rinkos neišjudino.

Šiandien rinkos dalyviai lauks ECB vadovės Ch. Lagarde kalbos, JAV mažmeninės prekybos ir pramonės produkcijos duomenų.

Prekyba Baltijos biržoje išlieka vangi. OMXB indekso vertės pokytis -0,27 procento. Estijos biržoje apyvarta išsiskyrė „Enefit Green“ (+0,09 proc.) ir „LHV Group“ (-0,41 proc.), kurių perleista už 237 tūkst. ir 128 tūkst. eurų. Vilniuje „Ignitis grupės“ ir Šiaulių banko (-0,31 proc.) akcijų perleista atitinkamai už 159 tūkst. ir 173 tūkst. eurų. Paskelbti preliminarūs birželio mėn. „Novaturo“ (-2,5 proc., apyvarta – 33 tūkst. Eur) rezultatai – įmonė fiksavo mažesnius nei pernai pardavimus. Baltijos First North akcijų sąraše sužibėjo „J.Molner“ (+14,22 proc.), kuri pranešė apie sėkmingai pateiktą JAV maisto ir vaistų administracijai paraišką dėl vieno iš jų kurto vaisto vartojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją