FED vadovas J. Powellas vakar savo pranešime kalbėjo apie tai, kad aukštesnės palūkanų normos turėtų išlikti ilgesnį laiką. Rinkos dalyviai traktuoja, kad lapkričio mėnesį FED palūkanų normų nedidins, o gruodžio mėnesį didinimo tikimybė siekia apie 54 procentus. JAV 10 metų obligacijų pajamingumas siekia 4,95 procento, o EUR/USD kursas svyruoja ties 1,0577 JAV dolerio už eurą riba. Pagrindinių JAV akcijų indeksų reikšmės mažėjo beveik 1 procentu.

Optimizmo Azijos rinkose šįryt nėra nepaisant to, kad Kinija į rinkas įliejo papildomo likvidumo. Priminsime, kad Kinijos ekonomika susiduria su globalios paklausos mažėjimo ir nekilnojamo turto sektoriaus iššūkiais. To pasekoje, Kinijos vyriausybė imasi veiksmų ekonomikai skatinti. Savaitės pradžioje įlieta 39,6 mlrd. JAV dolerių ir tai buvo didžiausia pinigų injekcija nuo 2020 metų. Šįryt papildomai suteikta likvidumo finansų sektoriui. Akcijų ateities sandoriai taip pat indikuoja kiek pesimistinę akcijų prekybos sesijos Europoje ir JAV pradžią.

Geri „Telia Lietuva“ 9 mėnesių rezultatai didesnio atgarsio biržoje nesulaukė. Nepaisant to, kad didėjo pajamos, EBITDA ir pelnas, o 3 ketvirtis buvo išskirtinis pagal pajamų augimą ir pelningumo maržas, akcijų kaina mažėjo 0,005 proc., vertybinių popierių perleista už maždaug 79 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją