S&P500 indeksas kilo 0,42 proc. ir šiuo metu beveik perkopė aukščiausius visų laikų rodmenis, pasiektus 2022 metų pradžioje. Investuotojai ir toliau tikisi, kad 2024 centriniai bankai mažins palūkanų normas, dabartinės rinkos prognozės rodo, jog FED (JAV centrinis bankas) turėtų elgtis ganėtinai agresyviai ir iki metų galo sumažinti palūkanas 1,5 procento.

Azijos akcijos taip pat fiksavo teigiamus pokyčius po Kalėdų pertraukos. Japonijos NIKKEI225 augo 1,13 proc. ir tai buvo geriausias rezultatas tarp didžiųjų žemyno indeksų, šiais metais NIKKEI225 jau pakilo virš 30 procentų.

Šalies akcijų kilimui padėjo šalies centrinio banko pozicija išlaikyti palūkanas nepakeistame lygmenyje, tačiau kiti metai gali būti sudėtingesni, nes 2024 rinkos tikisi, jog palūkanų normos bus keliamos. Honkongo HANG SENG indeksas stiebėsi 1,86 proc. aukščiau, prie kilimo daugiausiai prisidėjo technologijų akcijos – Kinijos reguliatoriai sušvelnino savo ankščiau paskelbtą griežtą poziciją ties internetinių žaidimų ir išlaidavimo jų ekosistemose reguliavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją