Savo metiniame laiške akcininkams „JMPorgan Chase“ vadovas J. Dimon įspėjo, kad bankinio sektoriaus krizės padariniai bus jaučiami daugelį metų. „Wells Fargo“ akcijos atpigo 2,41 proc., „Citigroup“ 1,33 procento. Iš mažesnių regioninių bankų akcijų kainos nuosmukiais išsiskyrė „First Republic Bank“ ir „Zions Bancorporation“ (atitinkamai -5,55 ir -4,84 procento). Laisvų darbo vietų skaičius JAV nukrito iki žemiausio lygio nuo 2021 metų. Rinkos dalyviams tikintis švelnesnės FED pinigų politikos, JAV vyriausybės 2 m. vertybinių popierių pajamingumas nukrito 14 bazinių punktų (iki 3,83 procento). JAV dolerio kursas euro atžvilgiu sumažėjo 0,50 proc., iki 1,095 dolerio už eurą. Gamyklų užsakymai vasarį JAV smuktelėjo 0,7 proc. (prognozė – 0,5 proc. sumažėjimas).

Šiandien bus paskelbtas Vokietijos atitinkama rodiklis, taip pat Italijos ir Ispanijos pramonės ir paslaugų sektoriaus kovo mėn. PMI indeksai.

Naujosios Zelandijos centrinis bankas netikėtai padidino bazinę palūkanų normą 50 bazinių punktų iki 5,25 proc. (prognozuotas padidinimas 25 baziniais punktais) nepaisant to, kad šalies ekonomika veikiausiais susidurs su recesija. Banko atstovų teigimu, toks veiksmas buvo būtinas dėl pernelyg didelės infliacijos.

Azijos šalių akcijų biržose šįryt 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 1,67 proc., Pietų Korėjos KOSPI pakilo 0,58 proc., Indijos „BSE 30“ 0,57 procento.

Prekybą Baltijos šalių biržose išjudino pasiūlymai dėl dividendų. Po žinių apie siūlomus dividendus „Enefit Green“ ir „Tallinna Sadam“ akcijos vakar pabrango atitinkamai 2,48 ir 2,68 procento. Jų kartu perleista už 553,3 tūkst. eurų (27,3 proc. visos trijų biržų apyvartos). Šįryt apie pasiūlymą balandžio 27 d. vyksiančiam akcininkų susirinkimui pritarti sprendimui išmokėti 0,06 euro už akciją dividendus paskelbė „Telia Lietuva“. Skaičiuojant pagal vakar dienos akcijų kainą, dividendinis pajamingumas siekia 3 procentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją