Investuotojus nuvylė JAV Senato sprendimas atmesti D. Trump‘o iniciatyvą padidinti vienkartines išmokas gyventojams nuo 600 iki 2000 JAV dolerių (šiai iniciatyvai jau buvo pritarę Atstovų rūmai). Europos bendrovių akcijų „Stoxx Europe 600“ indeksas pakilo 0,76 proc., augimu išsiskyrė Didžiosios Britanijos „FTSE 100“ (+1,55 procento).

Šiandien B. Johnson‘o vyriausybė parlamente turėtų nesunkiai gauti pritarimą susitarimui dėl Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos prekybinių santykių po „Brexit“. Jungtinėje Karalystėje antrą dieną iš eilės užfiksuotas rekordinis koronaviruso atvejų skaičius, o nauja šalyje atsiradusi viruso atmaina pasiekė ir JAV – pirmasis atvejis užfiksuotas Kolorado valstijoje.

ES ir Kinijos lyderiai šiandien turėtų paskelbti apie sėkmingą derybų dėl investicijų sutarties pabaigą. Sutartis apima ne tik užsienio investicijų apsaugos standartus ir ginčų sprendimo mechanizmus, bet ir darbuotojų teisių apsaugos normas. Tikimasi, kad tai padės gauti pritarimą Europos Parlamente, kur Kinija dėl žmogaus teisių pažeidimų susilaukia aštrios kritikos. Azijos akcijų biržose šįryt 8.15 val. Lietuvos laiku indeksų kryptys išsiskyrė (Japonijos NIKKEI -0,31 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ +0,82 proc., Honkongo „Hang Seng“ +1,41 proc.), JAV doleris euro atžvilgiu pinga ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (0,23 proc., iki 1,228 dolerio už eurą).

Baltijos šalių biržose – visuotinis optimizmas ir kainų šuoliai. Vakar brango visų 17-os 30 tūkst. eurų prekybos apyvartą viršijusių bendrovių akcijos. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko (+1,42 proc.) ir „Tallink Grupp“ (+2,55 proc.) akcijomis. Bendra trijų biržų apyvarta siekė 2,2 mln. eurų, OMXB indekso vertė pakilo 1,04 procento.

Beveik 10 proc. pirmadienį pabrangusių žiniasklaidos grupės „Ekspress Grupp“ akcijų kaina pakilo 8 procentais. Dar įspūdingesniu šuoliu išsiskyrė „Baltika“ (+18,75 procento). Bendrovei paskelbus apie vykdomą reorganizaciją, jos akcijų kaina per pastarąsias šešias prekybos sesijas pakilo daugiau, negu dvigubai. „Novaturas“ (+2,80 proc.) jau pasibaigus prekybai pranešė apie pasiektą susitarimą atidėti 5 mln. eurų paskolos terminą iki 2025 m. vidurio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)