Vakar paskelbtas JAV per savaitę naujai užregistruotų bedarbių rodiklis (227 tūkst.) daugmaž atitiko lūkesčius. Fabrikų užsakymų augimas birželį, kaip ir tikėtasi, siekė 2,3 procento. Italijos ir Ispanijos liepos mėn. paslaugų sektoriaus PMI indeksai buvo geresni, negu prognozuota.

Šiandien bus paskelbta daug svarbių JAV darbo rinkos duomenų. Prognozuojama, kad liepą buvo sukurta 200 tūkst. darbo vietų, nedarbo lygis išliko 3,6 proc., metinis atlyginimų augimo tempas nuo 4,4 proc. liepą nukrito iki 4,2 procento. Rinkos dalyviai iš darbo rinkos būklės bando įžvelgti tolesnius FED veiksmus – šiuo metu dar vieno, paskutinio palūkanų normų padidinimo tikimybė siekia šiek tiek mažiau, negu 40 procentų.

JAV akcijų indeksai vakar smuktelėjo („S&P 500“ -0,25 proc., NASDAQ -0,10 procento). „Amazon“ savo finansinius rezultatus paskelbė jau pasibaigus prekybai. Investuotojai ypač nudžiugo dėl bendrovės pateiktos pagerintos pajamų prognozės. Po-prekybinės sesijos metu „Amazon“ akcijos pabrango 8,73 procento. „Apple“ akcijos atpigo 2,02 proc. dėl nuvylusių „iPhone“ pardavimų ir bendrovės pareiškimo, kad vangus pajamų augimas tikėtinas ir ateityje. Obligacijų rinkoje ketvirtą prekybos sesiją iš eilės vyko išpardavimas – 10 m. vertybinių popierių pajamingumas ūgtelėjo dar 10 bazinių punktų, iki 4,18 procento.

Anglijos bankas užsiminė, kad kovojant su aukšta infliacija, padidintas palūkanų normas veikiausiai teks išlaikyti ilgesnį laiką.

Baltijos šalių biržose – „Enefit Green“ akcijų išpardavimas. Bendrovei paskelbus apie antrą ketvirtį 13 proc. smukusias pajamas (iki 41,2 mln. eurų) ir nuo 16,9 iki 1,1 mln. eurų sumenkusį grynąjį pelną, jos akcijų kaina nukrito 4,48 proc. (iki 4,006 euro už akciją, sudaryta sandorių už daugiau, negu 1 mln. eurų). Į estiškų statybos bendrovių finansinius rezultatus investuotojų reakcija buvo skirtinga – „Merko Ehitus“ akcijos po jų paskelbimo pabrango 1,31 proc., „Nordecon“ atpigo 2,03 procento. „Tallink Grupp“ (-0,45 proc.) perkeltų keleivių skaičius liepą sumažėjo 11,1 proc., krovinių vienetų – 27,8 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją