Po antradienį vykusio išpardavimo Europos akcijų „Stoxx Europe 600“ pakilo 1,18 proc., JAV biržose bendros krypties neatsirado („S&P 500“ -0,21 proc., „Dow Jones“ -0,67 proc., NASDAQ +0,51 procento). Optimizmą dėl patvirtinto JAV biudžeto išlaidų paketo nustelbė nerimas dėl naujos koronaviruso atmainos ir sparčiai įvedinėjamų apribojimų, skirtų suvaldyti pandemiją. Be to, nelauktų sunkumų iškilo ir tvirtinant patį ekonomikos skatinimo paketą – JAV prezidentas informavo, kad gali jo nepasirašyti. D. Trump‘as pareiškė, kad pakete pilna priemonių, kuriomis švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai, bet kartu pareikalavo, kad vienkartinės išmokos amerikiečiams būtų padidintos nuo 600 iki 2000 dolerių.

Rinkoje tęsiasi elektromobilių karštligė – „Reuters“ naujienų agentūrai pranešus, kad „Apple“ nuo 2024 m. planuoja pradėti gaminti elektromobilius su naujos kartos baterija, bendrovės akcijų kaina pakilo 2,85 proc., o kapitalizacija per dieną padidėjo virš 60 mlrd. JAV dolerių – tai daugiau, negu verta visa „General Motors“ kompanija. JAV dolerio kursas euro atžvilgiu vakar pakilo 0,66 proc. (iki 1,216 dolerio už eurą). Tokio vienos dienos dolerio kurso šoktelėjimo nebuvo jau keturis mėnesius.

Brent“ tipo naftos kaina nukrito 1,63 proc. šįryt 8 val. Lietuvos laiku dar 1,52 proc. ir nusileido žemiau 50 JAV dolerių už barelį ribos. Šiandien bus paskelbta daug JAV ekonomikos duomenų, tarp kurių – naujai užregistruotų bedarbių statistika, ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai, gyventojų lapkričio mėn. pajamų ir išlaidų augimas.

Optimistinės nuotaikos iš Vakarų Europos persimetė ir į Baltijos šalių biržas. Pirmajame dešimtuke (pagal prekybos apyvartą) nepakito tik „Ignitis grupės“ akcijų kaina, daugumos kitų bendrovių akcijos pabrango daugiau, negu 1 proc. („Apranga“ +2,84 proc., „Tallink Grupp“ +1,97 proc., „Vilkyškių pieninė“ +1,74 proc., „Tallinna Kaubamaja Grupp“ +1,34 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)