„S&P 500“ indekso reikšmė didėjo dar 0,60 proc., NASDAQ ūgtelėjo beveik 0,80 procento. Nuo metų pradžios „S&P 500“ kilo jau beveik 18 proc. ir šiuo metu indekso reikšmė siekia 4429,10 punkto. Be skelbiamų rezultatų, šiandien rinkose svarbiausi bus JAV darbo rinkos duomenys. Tikimasi pakankamai solidžios darbo rinkos situacijos JAV privačiame sektoriuje.

Prognozuojama, kad liepą privačiame sektoriuje sukurta apie 858 tūkst. naujų darbo vietų. Investuotojams abejojant, ar dabartinio ekonomikos atsigavimo tempai yra pakankami, darbo rinkos duomenys turės didelę reikšmę bendroms nuotaikoms paskutinę savaitės prekybos sesiją. Be to, priminsime, kad dar šią savaitę FED narys C. Walleris savo komentaruose užsiminė, kad palaikytų pinigų politikos griežtinimą jau rugsėjį, jeigu artimiausių mėnesių darbo rinkos ataskaitos būtų solidžios.

Ketvirtadienį Baltijos biržose prekiauta kiek pasyviau. 4194 sandoriais akcijų perleista už 2,59 mln. eurų. OMXB indeksas kilo 0,76 proc. Vilniuje akcijos pigo 0,11 proc., Rygoje brango 0,99 proc., Taline 1,02 proc. Kaip jau tapo įprasta, aktyviausiai prekiauta bankų akcijomis. „Coop Pank“ akcijų perleista už 1,17 mln. eurų, kaina kilo 2,99 proc. ir siekia 3,1 euro už akciją. Antroje vietoje pagal prekybos aktyvumą „LHV group“. Apyvarta - 411 tūkst. eurų, akcijų kaina kilo 1,98 proc. iki 33,45 euro už akciją. Taip pat gan aktyviai prekiautų Šiaulių banko akcijų kaina augo (+0,7 proc.) ir siekia 0,722 euro, akcijų perleista už 387 tūkst. eurų.
Atsisiųsti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)