Priminsime, kad pagrindinės praėjusią savaitę vyravusios temos buvo JAV ekonomikos augimas ir nerimą kelianti Kinijos ekonomikos būklė. Pavyzdžiui, stebėtinai geri JAV ISM paslaugų pasitikėjimo duomenys (54,5 punkto), indikuojantys sparčią sektoriaus plėtrą, didina lūkesčius, kad FED gali dar padidinti bazines palūkanų normas. Taip pat rinkos dalyviams aktuali Kinijos ekonomikos būklė, o tiksliau tariant Kinijos ekonomikos augimo lėtėjimas.

Šįryt Azijos rinkose vyrauja kiek neigiamos nuotaikos (NIKKEI -0,49 proc., HANG SENG -0,74 proc.), o investuotojų dėmesio sulaukė Japonijos centrinio banko vadovo K. Uedos komentarai dėl potencialiai griežtesnės pinigų politikos krypties. To užteko, kad Japonijos jena stiprėtų JAV dolerio atžvilgiu – USD/JPY kursas šiuo metu siekia apie 146 jenos už 1 JAV dolerį.

Penktadienį Baltijos šalių OMXB indeksas smuktelėjo 0,18 proc. (apyvarta 1,6 mln. eurų), tačiau savaitės pokytį išlaikė teigiamą (1,51 proc.). Aktyviausiai prekiauta „Ignitis grupė“ (-0,24 proc.) akcijomis, kurių perleista už 358 tūkst. eurų. Didžiausią neigiamą pokytį pasiekė „Telia Lietuva“ (-2,33 proc., apyvarta 121 tūkst. eurų). Šįryt paskelbta, kad „Coop Pank“ (+0,8 proc.) per rugpjūtį uždirbo 4,1 mln. eurų grynojo pelno. Per aštuonis metų mėnesius bankas uždirbo 27,2 mln. eurų grynojo pelno, tai yra 127 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją