Microsoft” (-2,66 proc.) jau pasibaigus prekybai paskelbė finansinius rezultatus ir pranešė, kad debesų kompiuterijos padalinio rezultatai turėtų pagerėti trečią ketvirtį. Artimiausiomis dienomis ketvirčio rezultatus skelbs „Tesla“, „Boeing“, „Intel“ ir kitos bendrovės.

Nafta brango sumažėjus atsargoms JAV. JAV naftos atsargos per savaitę sumažėjo 875 tūkst. barelių. „Brent“ tipo nafta vakar pabrango 2,24 proc., iki 88,20 JAV dolerio už barelį. JAV pranešė, kad ketina panaudoti 13,4 mln. barelių iš savo strateginio naftos rezervo, siekiant apriboti energetinių resursų kainų kilimą.

Šiandien vyks pirmasis 2022-aisiais FED posėdis, prognozuojama, kad JAV centrinis bankas informuos apie kitame, kovo mėn. posėdyje, planuojamą palūkanų normų didinimą. Rinkos dalyvius neramina klausimas, ar FED nenuspręs padidinti palūkanų ne 0,25, o iš karto 0,50 procento. Taip pat manoma, kad FED jau vasarį baigs vertybinių popierių supirkimus pagal kiekybinio skatinimo programą.

Kanados centrinis bankas pinigų politikos griežtinimo ciklą gali pradėti jau šiandienos posėdyje – iš palūkanų normų ateities sandorių išskaičiuota tikimybė, kad bazinė norma bus padidinta nuo 0,25 iki 0,50 proc. siekia apie 70 procentų.

Italijos parlamentui antrą dieną iš eilės slaptu balsavimu nepavyko išrinkti šalies prezidento. Balsavimas bus tęsiamas šiandien.

Vakarų šalims derinant sankcijų paketą Rusijos agresijos prieš Ukrainą atveju, JAV vyriausybė derasi su energetikos bendrovėmis, tam, kad būtų užtikrintas tiekimas į Europos Sąjungą. Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos atstovai šiandien Paryžiuje susirinks į derybas dėl susidariusios situacijos.

Baltijos šalių biržų kryptį toliau lemia nuotaikos Vakarų Europoje. Vakar daugumos bendrovių akcijos kilo, aktyvumu išsiskyrė prekyba bankų ir energetikos bendrovių akcijomis. „Enefit Green“ (+4,60 proc.), Šiaulių banko (+2,16 proc.), „LHV Group“ (+0,88 proc.) ir „Ignitis grupės“ (-0,24 proc.) akcijų perleista po daugiau, negu 1 mln. eurų. Penktadienį ketvirtojo ketvirčio rezultatus paskelbs „Tallinna Vesi“ ir „Telia Lietuva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją