Kinijai planuojant skatinti ekonomikos augimą, Azijos rinkose šįryt taip pat vyrauja nuosaikiai pozityvios nuotaikos. Šiandien investuotojų dėmesio centre – JAV darbo rinkos duomenys. Prognozuojama, kad privačiame sektoriuje birželį sukurta 268 tūkst. naujų darbo vietų. Nedarbo lygis turėtų išlikti nepasikeitęs ir siekti 3,6 procento. Rinkos dalyviai taip pat atkreips dėmesį ir į darbo užmokesčio kitimo tendencijas. Tikimasi, kad birželį, palygintus su geguže, mėnesinis darbo užmokestis didės 0,3 proc., o lyginant su metiniu įverčiu augimas gali siekti 5 procentus. Turint mintyje, kad lūkesčiai dėl JAV ekonomikos augimo lėtėja, rinkos dalyviai ieškos ženklų, galinčių rodyti tam tikrą darbo rinkos atvėsimą.

Baltijos biržose vasariškai pasyvi prekyba. Aktyviausiai prekiauta „Enefit Green“ akcijomis, kurių 713 sandoriu perleista už 301 tūkst. eurų, kaina nesikeitė. 100 tūkst. eurų apyvartą perkopė dar dvi akcijos: Šiaulių banko (+0,93 proc.) ir „Igničio grupės“ (+0,55 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją